Небайдужих просять допомогти відсудити житло 18-річній сироті-інваліду

Молодь з групи добровольців «Допомогти так просто!» благає всіх небайдужих допомогти дівчині Наталі Рябенко відсудити свою квартиру в Білій Церкві.

Зараз 18-річна Наталя, яка страждає вродженим дитячим церебральним паралічем у легкій формі), живе в дитячому будинку «Злагода» і є єдиною спадкоємицею квартири після смерті батьків. Але рідна Наталчина тітка (Романова Надія) прибрала квартиру до своїх рук.

Спочатку тітка намагалася ввести в оману соціальні служби, розповідаючи, що Наталя померла. Потім, коли розлучилася зі своїм чоловіком (Ольховським Миколою), поселила його жити в Наталчину квартиру, а сама живе в його квартирі. Колишній чоловік одружився і тепер живе в квартирі Наталі зі своєю другою дружиною.

Почались суди. Квартира по закону належить Наталі, й соціальні служби надають консультації дівчині як повернути своє житло. Але вона не має адвоката і підтримки дорослих. З дитячого будинку дівчина має виїхати, оскільки скоро їй виповниться 19 років. Але їхати їй немає куди. Також через інших людей Наталці постійно передають погрози, що, якщо вона тільки вийде з дитбудинку і відсудить цю квартиру, то їй влаштують «райське життя».

Микола Ольховський, який живе у її квартирі не працює і ніколи не працював. Судячи з усього, працювати навіть не збирається.

Наталя також переживає, що квартира обростає комунальними боргами за квартиру (Микола Ольховський ніколи не працював, не працює і, судячи з усього, не збирається) та доведена до вкрай поганого стану, а грошей на ремонт в неї немає (з останнім легше, бо небайдужих людей, які зголосилися довести до ладу її квартиру, якщо дівчина туди вселиться, вистачає).

Тітка весь час каже про якісь документи і каже, що Наталя сама підписала їх, і що квартира має належати саме тітці. Дівчина боїться, що справді щось таке підписала, не вникаючи у зміст, у свої 16 років, коли її про це попросила зробити “єдина рідна їй людина”. До речі, Наталя щиро прагне, щоб тітка зрозуміла, що чинить неправильно, бо дівчина хоче мати хоч одну рідну людину на світі, а тому готова все забути і пробачити (так само вона ніколи не відгукується погано про свою покійну маму, яку позбавили батьквських прав на Наталю через алкоголізм).

Зараз суди відбуваються майже кожного дня, але дівчина вже має покинути дитбудинок, бо стала повнолітньою. Тітка каже, що навіть у разі програшу подасть до апеляційного суду, і це затягнеться на кілька місяців або й років.

Після того, як по телеканалу «Інтер» показали цей випадок, погрози на адресу Наталі почастішали. Вона боїться, але в неї немає виходу, і дівчина просить Бога тільки, щоб це все скоріше скінчилось.

Ми благаємо допомогти дівчинці всім, кому небайдужа доля дітей!!! Не залишайте дівчину один на один в цій біді! Допоможіть! Кожен з Вас може зробити добре діло, підтримавши Наталку! Бо Наталя потребує не лише юриста, але й моральної підтримки!

Олена Шецко 067-236-07-21
Юлія Смірнова 099-369-50-76