Обленерго vs Водоканал: чужий серед своїх? (онов.)

Прес-служба “Херсонобленерго” повідомляє таке:

Міська влада відсторонилася від питання боргів Місьководоканалу

Міське комунальне підприємство «Виробниче управління водопровідно- каналізаційного господарства м. Херсона» (Міськводоканал) станом на 9 квітня 2012 року так і не розрахувалось за спожиту електроенергію у сумі 2 млн. 900 тис. грн. Через це ПАТ «ЕК «Херсонобленерго» продовжує поетапне відключення об’єктів Місьководоканалу від електропостачання. Сьогодні відбулась нарада під головуванням першого заступника голови облдержадміністрації Білого В.С, на якій міський голова Сальдо В.В. відмовився
від попередніх домовленостей 6 квітня 2012 року щодо перерозподілу коштів, які виділяються Місьководоканалу з міського бюджету. Мова йшла про перенаправлення коштів з капітальних видатків Місьководоканалу на погашення заборгованості за спожиту електроенергію. Таким чином міська влада відсторонилася від питання боргів комунального підприємства і поставила під загрозу водопостачання усьому місту.

Від Майдану: Для повного розуміння рівню абсурду слід додати, що креативний Херсонводоканал очолює глава фракції  Партії регіонів в Херсонській міській раді І.Казаков. Міський голова Херсона В. Сальдо – голова міської організації тієї ж самої партії. А голова правління “Херсонобленерго” І.Сафронов – депутат міськради, обраний від тієї ж самої партії.

(онов). Здається, що абсурдність ситуації дійшла навіть до головних учасників. Вони пообіцяли “розрулити”. Ну-ну…

Міська влада та енергетики домовились щодо боргів Міськводоканалу

9 квітня 2012 року о 13.30 відбулась робоча зустріч міського голови Сальдо В.В. і голови правління ПАТ «ЕК «Херсонобленерго» Сафронова І.М. щодо питання заборгованості Міського комунального підприємства «Виробниче управління водопровідно-каналізаційного господарства м. Херсона» (Міськводоканал) за спожиту електроенергію. Міський голова пообіцяв найближчим часом скликати позачергову сесію Херсонської міськради задля вирішення питання перерахування 2-х мільйонів гривень на покриття дефіциту обігових коштів комунального підприємства в частині сплати за спожиту електроенергію. Також херсонський міський голова гарантував енергетикам у подальшому своєчасну поточну оплату електроенергії Міськводоканалом – а саме до 8-го числа кожного місяця, який слідує за розрахунковим. Починаючи з 15-ї години енергетики почали відновлювати електропостачання на об’єкти життєзабезпечення Місьководоканалу.

Джерело – прес-служба “Херсонобленерго”

About Людмила Ямщикова 733 Articles
Координатор Майдан Моніторингу на півдні України (Одеська, Миколаївська, Херсонська області). Сфери компетенції: проектне мислення, громадянське суспільство, суспільний діалог, інформаційні технології.