Вмєстє,– побєдім, поєдім ілі посідім? (оновлено)

(Ця новина оновлюється як приходить нова інформація, на даний момент використані свідчення 18 людей)

Бурхлива та кипуча діяльність благодійного фонду «Помоґі ближнему» набула в Харкові небачених для громадянського суспільства масштабів. Сотні, або й тисячі лікарів, вчителів та учнів середніх шкіл чи не в один день стали волонтерами того фонду, про діяльність якого у минулі місяці, роки і десятиліття навіть Ґуґль нічого не знає, не кажучи вже про міністерство юстиції.

Чомусь, саме зараз, нікому раніше невідомий  (одним з керівників якого є син народного депутата О Фельдмана) благодійний фонд влаштував «сєанс нєвіданой щедрості». Він допомагає (шляхом надання продуктових наборів) тим харків’янам літнього віку, які написали заяву на ім’я… цілком ймовірних кандидатів в народні депутати від Партії регіонів.

Як все відбувалось. Спочатку до помешкання літньої людини заходила вчителька, лікарка, або й школяр-підліток, і пропонувала заповнити заяву на, даруйте на непарламентському виразі, отримання халяви. Заява була адресована одному з народних депутатів України (зокрема В. Писаренко та І. Бережній). Через приблизно два тижні до літньої людини приходила вже інша людина, приносила продуктовий набір і швиденько бігла далі.

Продуктовий набір був у поліетиленовому пакеті з вже відомою літній людині назвою благодійного фонду. В середині пакету знаходилися:

1. Цукерки «Корівка» (РОШЕН) – 200 гр.
2. Цукор пісок (невідомого походження) – 500 гр.
3. Крупа гречана (невідомого походження) – 1000 гр.
4. Печиво «Ювілейний букет» (ХБФ) – 1 пачка
5. Молоко незбиране згущене (ГАДЯЧМОЛОКО) – 1 банка (380 гр.)
6. Чай чорний байховий («Добриня-Дар») – 1 пачка (90 гр.)
7. Олія соняшникова «Царська олія» (ХАРКІВАГРОСОЮЗ) – 1 пляшка (500 мл.)

  

До кожного продуктового набору були додані:

1. Листівка-привітання «С праздніком Побєди!» (двостороння, на зворотному боці якої було урочисто написано: «С ґлубокім уваженієм Ґєннадій Кєрнєс Харьковскій ґородской ґолова»,– це на всіх листівках,– та «Іріна Бєрєжная Народний депутат Украіни»,– це на листівках, що були у Київському районі Харкова, у Дзержинському районі було інше «Валєрій Пісарєнко Народний депутат Украіни»)

2. Листівка з зображенням того самого «блаґодєтєля», до якого й була заява (В. Писаренко, І. Бережна), та промовистим написом: «ВМЄСТЄ ПОБЄДІМ!». На зворотному боці цієї листівки були написані гасла, які мали зігріти душу літньої людини, а також,– опа-на!—логотип «ЗА ХАРЬКОВ!» та контактні телефони: (057) 725-26-09, (057) 725-26-10 (мабуть для того, аби «попросіть добавкі»).

Від свідка: “Район Коминтерновский. Набор такой же в таком же пакете. Подобные наборы разносил мой сын десятикласник, которого для этого сняли с уроков.”

 

Анатолій Денисенко, депутат міської Ради Харкова, крупний бізнесмен.

Від свідка: такі саме пакунки від нардепа Дмитра Святаша розповсюджували у Московському районі

А також Олександра Фельдмана в Ленінському районі

Як бачимо, для мешканців Комінтернівського району, що хотіли би «попросіть добавкі», і “блаґодєтєль” інший, і контактні телефони інші, хоча й дуже схожі з контактними телефонами “блаґодєтєльніціи” І, Бєрєжной ( формула проста: (057) 725-26-ХС, (057) 725-26-YС, де С,– константа, а Y = X + 1 ). Листівки від інших “кандидатів” підтверджують, що всі контактні телефони сидять на одній міні-АТС.

На початку травня з’явилися репортажі про те, як точно такі ж пакунки роздавала нардеп Ірина Горіна (у Фрунзенському районі)

Взагалі, в благодійності немає жодної шкоди, окрім користі. Це дуже добре, якщо людина, що має високі статки, допомагає тим, в кого «фінанси поют романси». Тільки от що мали на увазі народні депутати В. Писаренко та І. Бережна розповсюджуючи ті листівки разом з «очєнь скромним хавчіком» (за нашими оцінками, його вартість складає від 35 до 45 грн.), не зрозуміло. Хіба що, впевненість в тому, що вони, люди харків’янам абсолютно невідомі і з Харковом ніяк не пов’язані, легко переможуть у відповідних мажоритарних округах завдяки голосам літніх людей, для яких можлива, бо не всім можна їсти те, що в наборі, економія в 40 гривень на харчі,– то достатній привід, аби проголосувати й за чорта лисого в надії, що він ще колись щось дасть.

До речі містом активно циркулювали чутки, що продуктові набори вартують 70 гривень. Навіщо було завищувати вартість «дарів» – неясно.

На завершення пропонуємо читачам освіжити у своїй пам’яті пункт 13 Статті 74. Обмеження щодо ведення передвиборної агітації Закону України «Про вибори народних депутатів України»:

Забороняється   проводити   передвиборну   агітацію,   що супроводжується    наданням    виборцям,    закладам,   установам, організаціям коштів або безоплатно чи на пільгових умовах  товарів (крім товарів,  що містять візуальні зображення назви,  символіки, прапора партії,  за умови,  що вартість таких товарів не перевищує три  відсотки  мінімального  розміру  заробітної  плати),  послуг, робіт,  цінних  паперів,  кредитів,  лотерейних   білетів,   інших матеріальних  цінностей.  Така  передвиборна  агітація або надання виборцям,  закладам, установам, організаціям коштів або безоплатно чи  на пільгових умовах товарів,  послуг,  робіт,  цінних паперів, кредитів,  лотерейних білетів,  інших матеріальних  цінностей,  що супроводжується  закликами  або  пропозиціями голосувати за або не голосувати за певну партію чи кандидата у депутати або згадуванням назви партії чи імені кандидата, є непрямим підкупом виборців.

Так, зараз ще (формально) не розпочався  час ведення передвиборної агітації), але «воістину царская щєдрость» В. Писаренко та І. Бережної просто розчулює і настроює на думки про «непрямий підкуп виборців». Бо харчів, що вартують 40 грн., до 28 жовтня 2012 року напевно не вистачить.

Харківський правник  кандидат юридичних наук, доцент кафедри конституційного права Національного університету “Юридична академія України ім. Ярослава Мудрого”  Федір Веніславський вважає (пряма мова), що якщо зараз задокументувати такі випадки, то з початком виборчої кампанії їх можна буде використати як заяви про злочин. Що ми власне і робимо :)

ПС. Раніше нам повідомляли про те, що заяви на отримання продуктових наборів писали також на ім’я місцевого бізнесмена В.Мисика. В нас є відео доставки наборів від Мисика, однак фото самих наборів від Мисика  нема. Якщо в вас є – помогіте бліжнєму, поділіться!

Просили? І ось нарешті напередодні 9 травня Ігор Ісаєнко додав фотки до своєї колекції

Продуктовий набір від Мисика абсолютно аналогічний вищенаведеним, пакет теж, листівки теж. Телефони теж з однієї міні-АТС.

Ітого в спецоперації “Вместе победим” задокументована участь чинних нардепів Ірини Бережної, Валерія Писаренка, Дмитра Святаша, Ірини Горіної, Олександра Фельдмана (всього – 5) та місцевих нардепів (і крупних бізнесменів) – Олександра Денисенка та Володимира Мисика (всього – 2). Всі, звісно – Партія регіонів. Всі розповсюджували абсолютно ідентичні продпайки.

За дивним збігом обставин :) в Харкові всього 7 виборчих округів.  

Приймаємо тоталізатор чи побачимо ми балотування по відповідних округах? Писаренко – 168,  Бережна – 169,   Святаш – 170, Горіна – 171, Мисик – 172, Денисенко – 173, Фельдман – 174

ПС2. “И кто то ж ево финансирует, блядь?” (с) Кучма