Харківський телеканал “Simon” припиняє ретрансляцію ТВі (оновлено)

З 1 червня харківський телеканал Simon припиняє ретрансляцію програм каналу ТВі. З словами керівництва Simon,це пов’язано з позицією киян, які прийняли рішення про зміну формату мовлення.

“Якщо раніше ТВі працював в форматі ефірного мовлення, в тому числі через мережу регіональних каналів-ретрансляторів, зараз вони фактично йдуть в кабель. Коментувати, чому було прийнято таке рішення, нашій стороні складно. Програми ТВі будуть показуватись, але на інших умовах.” – зазначила генеральний продюсер телеканалу Simon Вікторія Аннапольська.

Гендиректор ТВі Микола Княжицький повідомив, що “проблема скоріше в тому, що ТВі не може через обмежений бюджет сплачувати телеканалу Simon ретрансляцію своїх програм в тому обсязі, в якому вони це робили раніше”.

“ТВі запропонував покривати телеканалу Simon витрати за використання передавачів і інші витрати, але керівництво телеканалу, напевно, не влаштувала ця менша сума й вони відмовились від співробітництва.” Мабуть, припустив Княжицький, харківський телеканал знайшов більш вигідне співробітництво.

За словами Княжицького, керівництво телеканалів зберегло дружні стосунки і ТВі хотів би продовжити мовлення на телеканалі Simon. Тепер харків’яни зможуть побачити ТBi в кабельній мережі або на супутнику.

Власник телеканалу Simon Олександр Давтян на питання “чи пов’язано припинення ретрансляції програм ТBi на телеканалі Simon з політичними мотивами?” відповів наступним чином: “Что касается моего мнения, то это инициатива Киева. Это инициатива канала ТBi. Мы получили письмо от них, что они расторгают с нами договор и мы поэтому подали на изменение в лицензии.”

Довідково:

Зараз ретрансляція ТВі ведеться на каналі Simon 15 годин на добу. Власником телеканалу Simon є Олександр Давтян – голова Харківського осередку партії “Фронт Змін”.

Враховуючи те, що під тиском міської влади вже біля року відключені від ефіру непідконтрольні регіоналам телеканали АТН, А/ТВК, рейдерами захоплено телеканал ФОРА, в Харкові створено ситуацію монополізації владою інформаційного простору.

Джерела: МГ «Объектив»“Status quo”, АТН

About Дмитро Пилипець 250 Articles
Громадський активіст