На АУБ вже тисне податкова міліція і прокуратура

 На Асоціацію українських банків продовжується тиск за її критику кредитної, валютної, регуляторної та монетарної політики нинішнього керівництва Національного банку України (НБУ). Про це повідомив Президент АУБ Олександр Сугоняко.

Як повідомили в АУБ, вчора до неї прийшли представники податкової міліції та прокуратури Дніпровського району для того, щоб взяти пояснення стосовно діяльності Асоціації українських банків.

Як відомо, після заяв Асоціації українських банків про непрофесійність політики керівництва НБУ на неї почався тиск з боку податкових органів. Зокрема, в АУБ почалася позапланова податкова перевірка. Така перевірка, за словами президента АУБ, була незаконною, оскільки для її призначення не було встановлених законодавством підстав.

“АУБ є неприбутковою, некомерційною організацією, не надаємо послуг, не торгуємо, не отримуємо прибуток. “Наїзд” податківців й прокуратури є відвертим політичним тиском на організацію за її принципову професійну позицію і діяльність”, – відзначає Сугоняко.

АУБ оскаржуватиме дії державної податкової інспекції у вищому органі податкової служби і в суді. Також АУБ планує звернутись у міжнародні організації, зокрема в Раду Європи і Євросоюз з приводу порушення демократичних свобод, тиску на незалежну структуру громадянського суспільства як виразника галузевого інтересу та з приводу перешкоджання в її діяльності.

 

Прес-служба
Асоціації українських банків

 http://aub.org.ua/index.php?option=com_content&task=view&id=6989&menu=119&Itemid=113