Як і чому побив журналіста “Точка.НЕТ” Віталя Лазебника директор парку “Перемога” Віктор Толстоног. (Відео)

4 травня зустріч територіальної громади Києва щодо законності будівництва церкви у парку Перемоги перервав напад невідомих у масках на будівництво – http://www.radiosvoboda.org/media/video/24570396.html

Молодики скандували «Поверніть нам парк!», а коли на місце прибули правоохоронці, втекли з місця події. Забудовники не чинили опору, водночас один з них напав на журналістів, які знімали інцидент.

Як з’ясувалося нападником на журналіста “Точка.НЕТ” Віталя Лазебника був Віктор Толстоног – директор парку “Перемога”. Директор парку постійно помічений в інцидентах на захист незаконних будівництв в парку.

Ось відео нападу на журналіста –

Як відомо ще в 2010 році в парку мала пройти масштабна реконструкція рекреаційної зони киян – http://podrobnosti.ua/economy/2007/08/06/446692.html

Однак жодна реконструкція проведена не була. Натомість в одній частині парку виросла автозаправка з торговим комплексом, а в іншій – триває будівництво храмового комплексу УПЦ МП. На місці будівництва двох церков, церковної школи та господарського комплексу вже вирубано дерева.

Сам отець Яковенко Вячеслав, що будує храм, публічно неодноразово для ЗМІ визнавав відсутність забудовної документації. Батюшка займається бізнесом в сфері вантажоперевезень і тому не стидається влазити в земельне рейдерство.

Ось чергове підтвердження незаконності будівництва з власних слів батюшки:

 

Про незаконність будівництва знає і Олександр Попов. 12 квітня в присутності голови КМДА голова Дніпровської РДА у відповідь на питання місцевих мешканців прямо підтвердив повну відсутність забудовної документації у будівництва УПЦ МП на території парку.

Ось відео зізнання чиновника –

На разі міліція порушила кримінальну справу по факту руйнування будівництва, яке незаконно займало громадський рекреаційний простір.

Розслідування нападу на журналіста з боку директора парку Перемога, що очевидно замішаний у покривання дерибану зеленої зони, міліцією гальмується з усіх сил.

З пошти “Майдану”