Роман Чайка: Наші партизани

Прем’єр Азаров, якого важко запідозрити у нещирості, емоційно обурився на фрау Меркель, яка прирівняла Україну до Білорусі. Тобто, канцлер Німеччини нашу владу професіоналів оббрехала! Наш златоуст-поліглот заявив так в інтерв’ю телеканалу Euronews? Для чого? Щоб усі знали, що Азаров – чесний малий, а бабця Меркель- брехуха! Думаєте йому не повірять?

Напередодні цього інтерв’ю наш демократичний прем’єр розповів, що його син був дипломатом в Австрії і таким чином спочатку орендував, а потім і прикупив собі трошки елітної нерухомості в австрійській столиці. Через офіційні дані МЗС легко перевірити, що Азаров-джуніор тяжко працював не в австрійському посольстві, а у Швейцарії. А чому хатинку прикупив у Відні?! І головне – ні слова про спеціальний фонд “Професіонал”, який у часи його головування в податковій (найактивніше у 2000-2004 роках) здирав чималі гроші з бізнесу. Жодного натяку, що можливо саме ці кошти були вкладені з розумом у віденську забудову. Ні пари з вуст Азарова, що Відень не був столицею Швейцарії, коли його чадо оформляло купчу будиночка. І от саме такій чесній та відкритій людині тупі європейці повірять на слово, що “жодної диктатури в Україні не існує і ніяких політичних репресій в Україні не проводиться”?! Чути віддалений регіт з-за стін Лук’янівського СІЗО…

Конкуренцію Азарову в достовірності на європейському напрямку може скласти лише перший заступник генпрокурора Ренат Кузьмін. То дрібне, що послуги PR – супроводу йому забезпечує за партійні гроші регіоналів брюсельська фірма Burson-Marsteller. Європейська аудиторія EUobserver, який розповів про таку оборудку і показав договори, слабо “в’їжджає” у прозору схему, коли незалежний від політики прокурор фінансується з партійної каси.

Це українці були позбавлені трансляції засідань суду над Тимошенко, а от дипломати європейських посольств регулярно потіли у не провітреній кімнаті Печерського суду. Усе що бачили й чули регулярно доповідали “нагора”. І от тепер відкривають DieZeit і дізнаються від Кузьміна, що “Тимошенко отримала найсправедливіший у світі судовий розгляд, вона отримує найкращий медичний догляд у Європі”. Найкращий у цілому світі! То кому ж вони повірять: своїм бюрократам з посольства, чи елегантному прокурору, який так віртуозно виконує бандитський блатняк на піаніно? Чергове очко на користь демократичної України та її незалежної генеральної прокуратури.

Напевно лідери країн Євросоюзу, які дипломатичними каналами регулярно забезпечуються інформацією з України, зобов’язані повірити повідомленню Генпрокуратури: “звинувачення пані Тимошенко, що її побив тюремний персонал, не відповідає дійсності, і що вона, можливо, завдала собі синці сама”. Читачі Frankfurter Allgemeine Zeitung у такий випадок точно повірять, бо це – світова практика, коли в’язні самі калічаться. Ну, щоб не працювати, краще харчуватися і вибити собі усілякі поблажки адміністрації в’язниці. Вони таке не раз бачили в американських фільмах. Це також чергова перемога професіоналів прокуратури над європейською необ’єктивністю.

Але повернімося до успішних європейських гастролей Рената Кузьміна. Якби віртуоз-виконавець “Мурки” просто “злабав” хіт прокуратури епохи Пшонки “Братва, нє стрєляйтє в друг друга” – це б мало кращий ефект збільшення довіри до української влади, ніж коментар відсутності медичних аналізів Тимошенко, якій вперто надають “найкращий медичний догляд у Європі”.

Чому досі немає аналізів крові, з яких починається усяке лікування? Агенції EurActiv Кузьмін пояснив: “Вона розуміє, що за зразками крові лікарі визначать, чому (на її тілі) з’являються ці синці. І, можливо, вона не хоче, щоб медики знайшли в її тілі “певні субстанції… Аналіз крові виявить, від яких хвороб вона страждає, тобто що насправді у неї немає хвороби”. От дурний німецький лікар-професор Лутц Хармс та й решта світил медицини – зібралися лікувати те, чого немає! Так сказав найголовніший ескулап з ГПУ д-р Ренат. Але вершина кузьмінської аналітики – ці “певні субстанції”. Такий непрозорий натяк на наркоту. Хоча звиклий до беззаконня європеєць спитає себе: якщо аналізів крові так і немає, бо Тимошенко через недовіру до найкращої в Європі української медицини усе відмовляється їх здати, то звідки прокурору Ренату відомо про наявність цих субстанцій?! От темні матолки – у нас кожен прокурор вміє очима провести спектральний аналіз без всяких укольчиків. Покрутив головою, мов центрифугою – провів розділення фракцій крові. А заступники генерального прокурора взагалі Hi-Fi -мають у своїй голові гематологічний автометр і за лічені секунди прямого телеефіру видають повну формулу будь-якої крові.

Кожен європеєць, який мріє, щоб його країна мала би такі ж високі демократичні практики та соціальні стандарти, як в Україні ( або хоча б як у Межигір’ї), остаточно переконався, що член Вищої Ради юстиції Кузьмін Р.Р. уважно стежить за дотриманням законності Р.Р. Кузьміним у процесі загального нагляду прокуратури та особливо під час закордонних гастролей. От, приміром, читачі Die Zeit саме від Рената дізналися, що у її кримінальній справі “ви можете прочитати, як вона скоїла вбивство, як вона обікрала народ України…Чи цікавить наших німецьких друзів узагалі, що Тимошенко є вбивцею?” Але підступні німецько-фашистські журналісти-українофоби далі в своїй газетці пишуть, що хер Кузьмін “називає її вбивцею, хоча процес за такими обвинуваченнями ще не розпочинався, відсутні свідки, є лише сумнівні докази”. От недоумки, якщо перший заступник генпрокурора щось каже, то може краще знає?! Як член Вищої Ради юстиції України може краще відає, що таке презумпція невинуватості по-українськи?!

І якщо вже австрійська газета Die Presse пише про нашого Ґаранта та його заповідне Межигір’ячко на першій шпальті, то значить таки поважають Україну?! А закордонна політика – це все-таки царина Президента і, якщо заступник генпрокурора щось таки каже закордоном, то лише за цілковитим узгодженням із Самим. Жодних імпровізацій-варіацій, жодного слова. То така традиція: нашою євроінтеграцією займалися лише кращі з кращих. І нині найкращим без конкуренції таки Ренат.

Голос української демократії, тобто нашого Президента чути над усіма європами: “Популісти всіх мастей рвуться до влади за всяку ціну, ставлячи під загрозу мир, спокій і стабільність мільйонів людей. Ці загрози не обходять стороною і Україну”. А в тилу усіх цих німецько-брюсельських “популістів” з цими “загрозами” мужньо бореться славний український партизан Ренат на прізвисько “Мурка”. І Україна знає та гордиться своїми героями!

ТСН