Що буде далі?

Всесвітня Рада Церков (ВРЦ) видала спеціальне екуменічне послання з нагоди свята П’ятидесятниці, в якому в особливий спосіб згадано сучасні екологічні виклики перед якими стоять християни та роль християнської віри у їх подоланні.

Сьогодні багато людей, які перебувають в критичній ситуації запитуються, що буде далі. “Що буде далі? – запитуються люди, змушені втікати від природних катастроф чи ті, які зазнали руйнівних наслідків повеней, посух, землетрусів та цунамі?… Що буде далі? – запитуються люди, чия Батьківщина знаходиться перед небезпекою знищення внаслідок кліматичних змін”, – йдеться в екуменічному посланні ВРЦ.

Згідно з переконанням авторів документу різноманітні критичні ситуації сьогодення, включно з екологічними, можна ефективно долати тільки завдяки живій християнській вірі, а також “мужності, надії та трансформуючій силі любові”.

В цьому сенсі екуменічне послання апелює до Святого Духа, щоб як колись на П’ятидесятницю, так само і нині Він зійшов на нас, аби ми наповнились Божою любов’ю і оновленим розумінням потреб один одних і “щоб ми перемінились силою Святого Духа і стали здатними об’являти величні Божі діла в сучасному світі”.

Інформаційна служба Бюро УГКЦ з питань екології