Дані опитувань по мажоритарних округах приховують, — Євген Головаха

Коментуючи «Дню» останні соціологічні дані Євген Головаха зазначив: «Тут дві тенденції. Перша — зростання рейтингу комуністів. Розчаровані в Партії регіонів виборці здебільшого переходять якраз на бік КПУ… Друга тенденція — зростання «УДАРу» Кличка. Дуже серйозне. За цими показниками, саме Кличко вирішуватиме долю наступного парламенту».

«Те, що Партія регіонів і Об’єднана опозиція будуть приблизно на одному рівні, очікувано. Так виходило й до об’єднання. Але не треба забувати, що це дані за пропорційною системою. Тут опозиція має справді великі шанси перемогти. — Продовжує соціолог. — Але найцікавіше відбуватиметься на мажоритарних округах. Там особливі опитування. Як мені відомо, їх сьогодні проводять дуже активно і витрачають на це значні кошти. Дані є, але їх приховують».

За даними КМІСу, якби вибори до парламенту відбулися наприкінці травня, Партія регіонів дістала б 27,7%, Усеукраїнське об’єднання «Батьківщина» — 26,3%, партія «УДАР» Віталія Кличка — 15,5%, Комуністична партія — 9,8% і Всеукраїнське об’єднання «Свобода» — 5,1%.

Детальніше читайте у сьогоднішньому номері «Дня».

Джерело: «День»