Марафон листів на підтримку Алеся Беляцького

В неділю, 1 липня 2012 року о 16 год на вул. Шота Руставелі, біля буд. 8 відбудеться марафон листів підтримки видатному білоруському правозахиснику, кандидату на здобуття Нобелевської премії миру Алесю Беляцькому.

Із серпня 2011 року Алесь у в’язниці. За активну діяльність на посаді голови білоруського правозахисного центру «Весна» та віце-президента Міжнародної Федерації Прав Людини він засуджений до 4 років і 6 місяців посиленого режиму з конфіскацією майна.

В той час, коли Алесь Беляцький та кілька десятків політв’язнів у Білорусі продовжують сидіти за гратами, любитель спортивних змагань Олександр Лукашенко планує дивитися фінальний матч Євро-2012 у Києві.

У 2012 році Нобелівський комітет зареєстрував кандидатуру Алеся на здобуття Нобелівської премії миру. Ідею висунення правозахисника на здобуття премії підтримали депутати Ради Європи.

Марафон триватиме з 16 до 18 год. Усі охочі підтримати Алеся Беляцького можуть власноруч написати на листівках теплі слова людині, яка по праву може сказати:

«Я не шкодую ні про один свій крок, зроблений за ці 30 років у плані захисту демократії, прав людини в Білорусі, я це робив свідомо». (з останнього слова Алеся у судовому процесі)

Детальніше про справу Алеся Беляцького:

www.radiosvoboda.org/content/article/24401422.html
www.radiosvoboda.org/content/article/24401175.html

Подія на Facebook:
http://www.facebook.com/events/412481275470344

Центр Громадянських Свобод