Міський голова Івано-Франківська Анушкевичус із Свободою «женуть» КП Водоекотехпром у банкрутство

Нещодавно в засобах масової інформації розповсюджено інформацію про те, що комунальне підприємство Івано-Франківський Водоекотехпром заборгував ПАТ Прикарпаттяобленерго і до кінця травня його можуть відключити. Це не єдине залякування мешканців щодо зупинки підприємства і відсутність в помешканнях води, хоч і сплата за воду мешканцями здійснюється майже відмінно.

Взимку мешканців лякали критичним станом запасів води, а тепер заборгованістю за електроенергію. Цікаво, скільки ще населення міста будуть тероризувати ці недолугі чиновники? Якось підозріло це почалося після об’єднання команди міського голови із представниками ВО «Свобода», повідомляє прес-служба ГО «Народний Контроль».

Громадська організація «Народний Контроль» інформувала населення міста про те, що на КП «Водоекотехпром» давно «кинули око» деякі «ділки» міста. Адже це єдине комунальне підприємство яке залишилося привабливим після проведення «гучних комунальних реформ» міським головою В. Анушкевичусом.

Ми токож були свідками того як протягом шести років проводяться «реформи» на цьому підприємстві. Спершу підприємство було передане попередником Петром Іванишином із плюсовим сальдо (прибуткове підприємство). На підприємстві в той час працювало біля 500 чоловік Адміністративно-управлінський персонал тоді нараховував чотирьох керівників (директор, головний інженер та два заступники директора). З приходом до влади В.Анушкевичуса, керівником на підприємство був призначений М.Саєвич і через невеликий проміжок часу Водоекотехпром нараховував вже більше 600 чоловік. При ньому значно збільшився і управлінський апарат. Саме тоді на підприємстві почалися проблеми із коштами і на середину 2010 року борг підприємства становив вже більше 10 мільйонів. Надалі міським головою було призначено ще декілька кризових менеджерів які тільки збільшували керівний склад підприємства. Таким чином було збільшено управлінський персонал (до шести заступників гендиректора та обслуговуючий персонал), на підприємстві вже нараховувалося більше 700 чоловік. Різко збільшувався борг підприємства.

За шість місяців керівництва підприємством колишнім гендиректором Шестопаловим борг підприємства зріс на чотири мільйони гривень.

Згодом на підприємство було призначено директором з питань перспективного розвитку «свободівця» із освітою далекою від профільної. Нещодавно, за погодженням із Свободою, міським головою призначено генерального директора підприємства із Києва. Виходить, що у Івано-Франківську немає фахівців на цю посаду…

До того ж ВО «Свобода», яка має всю повноту влади в місті, не провела економічний аналіз підприємства та не вжито заходів щоб врятувати його. Зовсім не ставилося питання щодо зменшення кількості директорів підприємства із зарплатою 8-10 тисяч грн. І як наслідок за останній рік на підприємстві почалися значні фінансові проблеми. Дійшло до того, що працівникам почали затримувати зарплату.

Днями мер міста В. Анушкевичус і голова бюджетної комісії міської ради Р. Онуфріїв погодилися із пропозицією департаменту житлово-комунального господарства транспорту і зв’язку Івано-Франківського МВК збільшити посадові оклади керівникам комунальних підприємств (в тому числі і Водоекотехпрому) незважаючи на те, що на підприємстві значні фінансові проблеми. Натомість запропоновані новим «кризовим» менеджером іх столиці звільнення працівників підприємства чомусь стосуються в основному робітників робочої сітки, зарплата яких становить всього 1200-1500 грн. При цьому підприємство КП Водоекотехпром щомісяця платить за електроенергію біля одного мільйона гривень. Шістсот тисяч – це оплата за роботу електродвигунів каналізації і чотириста за подачу води. Якщо щомісячні втрати води КП Водоекотехпрому становлять більше 50 відсотків то відповідно на підприємстві перевитрати електроенергії становлять більше 200 тисяч гривень в місяць. Установку для санації труб, з допомогою якої зменшували б втрати води і відповідно електроенергію не використовують, а навпаки продають.

Джерело: StykNews.info

Додатково читайте:

Завдяки «свободівцям» вже 2000 тисячі чоловік залишилися без роботи

Балада про ремонт доріг «за новими технологіями»

“Свобода” прикриває мера, виторговуючи посади у виконавчих органах Івано-Франківська? (ДОКУМЕНТ)

Франківські журналісти об’єдналися проти ВО “Свобода” (ВІДЕО)