На Луганщині почали активно використовувати «чорний» PR

З 28 травня 2012 р. у місті Красний Луч та Перевальскому районі Луганської області (ТВО №  108) почали масово розповсюджувати інформаційні  листівки під назвою «Кримінальному клану Ландиків не місце на Луганщині», дискредитуючи одного з можливих кандидатів у депутати Верховної Ради України від Партії регіонів Володимира Ландіка.

В інформаційному матеріалі розповсюджується звернення голови Перевальскої районної ради Бурбела Сергія Лазаревича (член Партії регіонів) до мешканців Перевальского району не підтримувати на виборах до Верховної Ради України Володимира Ландіка.

У листівці було зазначено, що наклад листівок є 100 тис., а  замовником  видання нібито є Колесник Володимир Петрович, заступник голови Перевальскої районної ради

В інтерв’ю для ОПОРИ Сергій Бурбело  повідомив, що жодного відношення до цього звернення не має, а розповсюдження даного інформаційного матеріалу назвав провокацією. Володимир Колесник повідомив, що не замовляв друк даного інформаційного матеріалу і вперше дізнався про нього, коли його вже почали розповсюджувати.

На листівці було зазначено, що вона надрукована в типографії «Globus Print» (ФОП Котова Є. В.), що знаходиться в м.Луганськ. Однак у самій типографій спостерігачам ОПОРИ зазначили, що ніколи не отримували замовлення на друк зазначеної листівки.  

Таким чином усі вихідні дані інформаційного матеріалу були сфальшовані, як і саме звернення голови Перевальскої районної ради.  

За коментарями звертайтесь
Олексій Кормілецький,
координатор виборчих програм Громадянської мережі ОПОРА
в Луганській області
050 275 28 08
http://www.opora.org.ua/news/1444-na-luganshchyni-pochaly-aktyvno-vykorystovuvaty-lchornyj-prr