Прокуратура порушила кримінальну справу по факту вирубки дерев для “компетентних спортсменів” Кернеса

На території Центрального парку культури та відпочинку ім. Горького 20 та 21 червня вирублено 200 дерев на ділянці площею 10 тис. кв. м.

22 червня прокуратурою м. Харкова було організовано перевірку обставин знищення дерев. За даними фахівцв Державної екологічної інспекції у Харківській області збитки, завдані територіальній громаді, перевищили 300 тис. грн.

За результатами перевірки прокуратурою міста Харкова 26 червня порушено кримінальну справу за ч.1 ст.194 Кримінального кодексу України (умисне знищення майна у великих розмірах).

«Знищено дерева, які є власністю територіальної громади. Прокуратура у найкоротший термін дала принципову оцінку події», – коментує прокурор м. Харкова Євген Попович.

Раніше міський голова Харкова Кернес стверджував, що дерева в парку Горького вирубують законно, в рамках його реконструкції, а на місці зрубаного парку буде побудовано ЧОТИРИ футбольні поля для “компетентних спортсменів”:

Харківські громадські активісти наразі практично цілодобово патрулюють парк з метою завадити браконьєрам продовжити знищення зелених легень міста. Також природозахисники наполягають на допиті Геннадія Кернеса та директора парку Горького Дмитра Поздєєва в рамках порушеної кримінальної справи як свідків чи вірогідних співучасників браконьєрів.

Відео: АТН

About Дмитро Пилипець 250 Articles
Громадський активіст