Українці Варшави виступлять проти Януковича у день відкриття Євро-2012

Плакат акції протесту у Варшаві

Про це повідомляють активісти української громади у Варшаві. Створено відповідну сторінку у соцмережі.

В центрі польської столиці організатори планують провести просвітницьку акцію, в рамках якої футбольним вболівальникам будуть роздаватися листівки польською та англійською мовою із закликом “не залишати Україну на одинці з диктатурою та злом”. Зокрема, українці попроситимуть європейців бойкотувати українську владу, яка “встановлює в країні авторитаризм”, а натомість підтримати Україну та український народ.

“Чемпіонат світу – це можливість змінити лідерів не лише в футболі, а й у цілій країні. Це привід стати не тільки футбольним фаном, а й фаном демократії в Україні. Настав час, коли вболівати потрібно не за національну збірну України, а за її людей. Людей, для яких поразкою буде не програш матчу, а програш власної країни. Програш української мови, культури, демократичних цінностей,”- наголошують організатори.

В акції візьмуть участь українські письменники, науковці, бізнесмени, музиканти та студенти, які живуть і працюють у Варшаві. Вони зберуться біля Королівського замку у Варшаві, а потім вирушать центром Варшави до Національного стадіону.

Нагадаємо, Віктор Янукович сьогодні здійснює робочий візит до Польщі, де він візьме участь у відкритті чемпіонату. Напередодні, він звернувся до громадян України з проханням бути гостинними.

Медіа-портал VIDIA

About Nataliya Zubar 2351 Articles
Nataliya Zubar, Maidan Monitoring Information Center, Chair