Врятуй свою мову! Всеукраїнська акція

2 липня погоджувальна рада ВР планує включити прийняття в цілому проекту Колесніченка-Ківалова в розклад засідань Ради на найближчі дні. Чи вдасться зупинити закон, який розколе Україну, залежить ВІД ТЕБЕ. Вийди на протест 2 липня:
10.00 біля ВР, 13.00 біля всіх обладміністрацій

Кнопкодави з Партії Регіонів прийняли 5 червня в першому читанні провокаційний законопроект Колесніченка-Ківалова «Про засади державної мовної політики».

На карту поставлено мир і незалежність країни.

Якщо закон буде прийнято:
– українську мову викинуть звідусіль – від телебачення й реклами до судочинства й уряду. Крім іншого, проект змінює 33(!) закони, прийняті за останні 23 роки, в яких згадується українська мова;
– почне діяти заплутана система “регіональних мов”, що дозволяє зневажати українську мову і при цьому садити на 5 років у тюрму кожного, хто не бажатиме підкорюватися примусовій русифікації;
– через нечіткість і провокаційність норм закон спричинить громадянський конфлікт, який загрожує зруйнувати цілісність держави.
– вартість виконання русифікаторського проекту – від 12 до 17 мільярдів гривень на рік, що перевищує видатки з держбюджету та охорону здоров’я і культуру разом узяті. Ці мільярди витягнуть з кишень усіх громадян, незалежно від того, якою мовою вони говорять.

Від кожного з нас залежить, чи вдасться нам зупинити цей злочинний задум.

Виходьте на протест 2 липня і запрошуйте всіх, кого можете

У КИЄВІ 10.00 БІЛЯ ВР
У ВСІХ ОБЛАСТЯХ 13.00 БІЛЯ ОБЛАДМІНІСТРАЦІЇ

Залиште вдома, все що нас роз’єднує – різницю в мові і вірі, партійності чи походженні. Беріть державні прапори і виходьте на захист єдності нашого спільного дому – України.

Влада хоче поділити українців за мовами і зіштовхнути лобами. За її задумом, це змусить людей забути про нечесне збагачення купки обраних на тлі зубожіння мільйонів, небачену корупцію та політичні репресії.

Українські та зарубіжні експерти в один голос закликали не приймати законопроект Колесніченка-Ківалова. Проти виступили Національна Академія Наук, Всеукраїнська Рада Церков, Верховний комісар ОБСЄ, профільний комітет парламенту й навіть міністр фінансів нинішнього уряду. Сотні громадських об’єднань, вчених, діячів культури застерігають невігласів з Партії Регіонів схаменутися і не кидати країну у вир громадянського протистояння.

ЯКЩО ТИ НЕ ЗАХИСТИШ СВОЮ КРАЇНУ СЬОГОДНІ, ЗАВТРА МОЖЕ БУТИ ЗАПІЗНО

Подія у Фейсбуці – ТУТ