Адміністративний ресурс – загроза чесним виборам

У четвер, 5 липня, об 11.30 у приміщенні інформаційного агентства УНІАН за адресою: вул. Хрещатик, 4 відбудеться прес-конференція Громадянської мережі ОПОРА на тему: «Адміністративний ресурс – загроза чесним виборам».

Під час прес-конференції представники ОПОРИ розкажуть про останні тенденції парламентської кампанії в Україні, серед яких спроби залучення працівників бюджетних установ до передвиборчих заходів, використання чиновниками службових приводів для здійснення агітації тощо. Також учасники презентують свіжі дані щодо креативу від кандидатів та нових форм підкупу від учасників неофіційного етапу передвиборчої кампанії.

Участь візьмуть:

Ольга Айвазовська – координатор виборчих програм Громадянської мережі ОПОРА.
Олександр Неберикут – експерт кампанії спостереження (м.Львів).
Прес-секретар
Громадянської мережі ОПОРА
Юрій Хорунжий
063 616 04 81

Довідково:
У 2012 році ОПОРА реалізує масштабну кампанії довготермінового та короткотермінового спостереження, організує статистичний підрахунок голосів щодо результатів голосування за пропорційною складовою виборчої системи на основі репрезентативної вибірки, забезпечить 100% покриття дільниць своїми спостерігачами у окремих одномандатних мажоритарних виборчих округах. В рамках довготермінового спостереження в кожному з 225 округів працюватимуть спостерігачі ОПОРИ, а в день виборів до них приєднається ще 3500 активістів. Організація використовуватиме новітні засоби поширення інформації щодо результатів спостереження, серед яких інфографіка та інтерактивні карти.