Анонс: акція проти свіжих арештів у Білорусі

У п’ятницю, 20 липня об 12.00 год. біля будівлі Посольства Республіки Білорусь в Україні (м. Київ, вул. Коцюбинського,3) відбудеться вулична акція солідарності української громадськості із білоруськими журналістами та громадськими активістами під назвою «Слово є, свободи – немає».

Громадські активісти протестуватимуть проти придушення свободи слова у Республіці Білорусь, зокрема поти масових арештів що відбулись 18 липня 2012 року проти активістів антиядерної кампанії (www.charter97.org/ru/news/2012/7/18/55301)

У ході акції відбудеться театралізоване дійство, організоване молоддю із різних куточків України, які продемонструють абсурдність дій білоруської влади щодо свободи слова

Організатори запрошують громадських активістів, журналістів та всіх небайдужих взяти участь у акції, оскільки вважають, що події за білоруським сценарієм можуть розвиватися і в Україні.

Як відомо, протягом останніх декілька місяців в Республіці Білорусь посилились арешти активістів і журналістів незалежних ЗМІ (Тамара Сидоренко, Олексій Казлюк, Андрій Ожаровський, Михайло Мацкевич та ін.).