На Волині знову «Помста». За розкол країни – Катерині Ващук

Сьогодні волонтери кампанії «Помста за розкол країни» знову на Волині. Цього разу – на окрузі Катерини Ващук.

Містечко Горохів вже пройдено, зараз активісти прямують до Берестечка, не оминаючи при цьому попутних сіл, де традиційно клеять афіші, роздають та розкидають по скриньках листівки.

За враженнями активістів, після прийняття мовного закону, чому посприяла Ващук, тепер у неї дуже мало шансів потрапити у парламент. На вулицях не зустріли жодної (!!!) людини, яка б позитивно про неї відгукнулась. Єдині претензії, які лунали щодо листівок – прохання в майбутньому розміщати її портрет перекресленим – для кращої наочності змісту листівки.

Для довідки:

Напередодні прийняття закону «Про засади державної мовної політики» Ващук заявляла: «жоден тиск не примусить ні мене особисто, ні моїх колег зрадити українську мову! Не за зраду рідної мови, врешті-решт, героями вмирали під моїм рідним Берестечком козаки… Тому готова пожертвувати чим завгодно, але тільки не українською та її державним статусом у Незалежній Україні!». Але результат голосування трохи інший – виразне «ЗА» при голосуванні закону Ківалова-Колесніченка.

Дивно, що одна з найдисциплінованіших депутатів, яка майже не пропускає засідань ВР, саме в цей, вирішальний для мови, день вирішила відкривати хлібоприймальний пункт на своєму виборчому окрузі, ще й залишила свою карточку для голосування комусь із колег, які й проголосували замість п. Катерини. Активістів кампанії «Помста за розкол країни» мало хвилює, що було причиною такої поведінки: бажання не пропустити нагоди «замалюватись» перед виборцями, чи сплановане «вмивання рук» з надійним алібі: закон підтримала (для диригентів з ПР), але не голосувала (для виборця) – Катерина Ващук включена до переліку зрадників, яких слід покарати.

 

Долучитись до кампанії “Помста за розкол країни” можна, заповнивши анкету: http://vstavay.info/yak-ya-mozhu-dopomohty/
Зробити пожертву на кампанію можна через:
Приватбанк (картка): 5577 2127 1645 8826 (Чулівська Ірина Костянтинівна)
Яндекс-гроші: 410011485041060
PayPal: Oksana24@live.com

1 Comment

  1. Згоден. Антинародні дії Катерини Ващук мають бути предметом суду.

Comments are closed.