«Очима культури» № 28. Таємничий і трагічний Артем Ведель…

 

Як черговий зразок телепередач «Очима культури», пропоную відвідувачам «Майдану» сюжет із міні-серії телепередач про засновників класичної традиції в українській хоровій музиці. Телесюжет «Очима культури» № 28 розповідає про творчість і трагічну життєву долю киянина Артема Веделя (Артемія Ведельського).

 

 

 

Марко Роберт Стех. «ОЧИМА КУЛЬТУРИ». № 28. Артем Ведель.

 

Канадська телемережа КОНТАКТ.

2 Comments

  1. Сердечно дякую, шановний Пане Професоре, Марко Р. Стех, за надзвичайно цікаву розповідь про одного з найулюбленіших і майже загадкових Українських композиторів кінця ХУІІІ початку ХІХ століття Артемія Веделя (Ведельського). З огляду, що правонаступниця царського режиму – комуністична Pосія заборонила поширювати будь-яку правдиву інформацію, моє покоління має дуже скупі знання про нашого надзвичайно талановитого краянина. Дякувати Богу, що є такі віддані люди, як Ви, які відновлюють пам’ять віків і не дозволяють канути у небуття цінностям створених Українською Людиною – часто-густо у неймовірно важких умовах. Бажаю Вам Божої ласки та наснаги до нових здобутків у царині Української культури.

    • Пані Олесю! Щиро дякую за Ваш позитивний відгук на мій телесюжет про Артемія Веделя! Сьогодні або завтра поставлю на «Майдан» передачу про інших двох занадто мало відомих киян: малярів Олександра Мурашка та Абрама Маневича. Маю надію, що Вам буде цікаво… Всього найкращого. МРС

Comments are closed.