Після того, як пішли політики. День четвертий. Херсон

Четвертий день проходив на фоні оновленого оголошення:

Невеличкій табір за добу трохи зріс за рахунок придорожнього банера:
Щодня тут чекають на тих, хто в різних місцях і за різних обставин обіцяв прийти:

Розмовляли ми з Олександром Базилєвим в маршрутці ввечері, коли набита маршрутка так, що поворушитися в стоячому положенні важко. Так один юнак, вибачившись, захоплено дякував нам за те, що вперше почув в Херсоні українську мову , запитав, що в нас за акція. Ми розказали , що на площі Свободи в Херсоні стоїть цілодобово намет , де ми збираємо підписи проти мовного закону, також розказали про утиски на канал ТВі і про збір підписів до Президента . Також повідомили про те, що талановитих діток , які знають український вірш чи пісню фотографуємо і знімаємо на відео щоденно з 18 до 21 год, потім розміщуємо на ютуб і сайт Майдан. Обіцяв приєднатися ) (Джерело)

І ті, на кого чекають, приходять.
В неділю приходила Настя, як обіцяла напередодні грати на бандурі,  заразом – допомагала дорослим заохочувати призами нових учасників конкурсу:

Приходили й інші учасники конкурсу. Поки старший братик хизувався тим, що вони в українському класі на четвертому році навчання вже віршів не вчать, а читають “здоровезні” казки, молодший наче з підсвідомості взяв і витяг вірш, який вивчив в дитячому садку. Тож, хлопці пішли з призами:

Нові підписанти все долучаються і долучаються і долучаються:

Люди продовжують емоційно реагувати на паркан навколо кінотеатру “Україна”. Так, що робочі кажуть, що їм “заважають працювати”.

Тим часом позначка “ворота” була затерта, місце запланованих воріт було зашито наглухо, інше місце для воріт поки що не визначене.

Невже читають наші повідомлення?

Фото і відео: Олександра Базилєва, Валентини Крицак та Людмили Ямщикової

About Людмила Ямщикова 733 Articles
Координатор Майдан Моніторингу на півдні України (Одеська, Миколаївська, Херсонська області). Сфери компетенції: проектне мислення, громадянське суспільство, суспільний діалог, інформаційні технології.