В Одесі започаткували комунальний лохотрон (доповн)

На одеських будинках з’явилися такі оголошення:

Чи справді комунальники намагаються стягнути подвійну оплату, чи це такий тонкий передвиборчий троллінг – поки остаточно не ясно.

Втім, ясно як білий день, що навіть наш “найгуманніший в світі” суд не може накласти відповідальність на осіб, які не є відповідачами у справі. Пересвідчитися у цьому дуже просто – достатньо зазирнути у Єдиний реєстр судових рішень і знайти вказані в оголошенні рішення № 28/3-10-38 та № 12/17-965-2011.

Сподіваємося, що одесити не оплачуватимуть неправомірні рахунки та повідомлятимуть а) адреси будинків, де такі оголошення з’являтимуться; б) чи справді комунальники виставляють до оплати подвійний тариф; в) хто клеїть такі оголошення.

У відповідь на подібні оголошення 13 липня одесити влаштували акцію “Одеса – не корито” (наводимо її анонс):

Одесситы в пятницу 13 июля, в 10:00 на Думской площади проведут акцию «Одесса не корыто».

В ходе акции горожане будут протестовать против начисления им платы за вывоз мусора трехлетней давности. Как недавно выяснилось компания «Союз», принадлежащая депутату горсовета Игорю Маркову, подала в суд на одесские коммунальные предприятия и отсудила у горожан несколько миллионов гривен.

Одесситы собираются покормить прожорливых дельцов, которым все мало, и напомнить им, что Одесса – не корыто.

About Людмила Ямщикова 733 Articles
Координатор Майдан Моніторингу на півдні України (Одеська, Миколаївська, Херсонська області). Сфери компетенції: проектне мислення, громадянське суспільство, суспільний діалог, інформаційні технології.