В окрузі Мартинюка знову викликали міліцію за поширення листівок

Вчора ввечері в смт. Маневичі, яке входить до виборчого округу №23, де має намір балотуватися Адам Мартинюк знову залучали міліцію, аби зашкодити поширенню листівок із роз’ясненням, чому не можна голосувати за цього кандидата від Комуністичної партії.

До однієї з підгруп активістів, яка клеїла листівки в Маневичах, підійшло двоє невідомих чоловіків, які почали зривати листівки та викликали міліцію. Як виявилось згодом, двоє невідомих були “засланими агентами” – членами місцевої Комуністичної партії, завданням яких було слідувати за активістами та максимально перешкоджати поширенню листівок.

Правоохоронці, які прибули на місце подій спершу попросили в активістів листівку для ознайомлення і тільки після цього почали сперечатися з молоддю на тему незаконності розклеювання листівок на стовпах. Це, мабуть, перший випадок за весь час проведення кампанії “Помста за розкол країни”, коли представники міліції спершу знайомляться зі змістом поширюваної інформації, а потім вже намагаються звинуватити активістів у незаконних діях.

Розібравшись у суті конфлікту, правоохоронці запитали активістів прямо, чи збираються вони і далі клеїти листівки в селищі і, отримавши стверджувальну відповідь, можливо, затримали б активістів, але ніхто з присутніх не знав, яке саме правопорушення ті вчинили. Міліцією було вирішено чекати, доки селищний голова привезе примірник правил благоустрою, але оскільки дзвінок комуністів до чергової частини і необхідність в вечірній час розбиратись з якимись листівками не викликала у правоохоронців жодного ентузіазму, на кожного з активістів склали відмову від дачі пояснень і супроводивши до рогу, нарешті відпустили.

Поширення листівок в місті, звісно, було продовжено.

Нагадаємо, що того ж дня міліція намагалась затримати іншу підгрупу активістів кампанії “Помста за розкол країни” в Камінь-Каширському