Агітаційний похід учасників кампанії “Помста за розкол країни” на Волинь: зустріч з міліцією як традиція

Учасники кампанії “Помста за розкол країни”, які сьогодні вкотре навідались на Волинь, в округ Адама Мартинюка антикомуністичним походом зустріли першу перешкоду на своєму шляху. Як виявилось, міліція м. Камінь-Каширського з самого ранку не спить, а ревно пильнує за дотриманням правопорядку в місті.

Під час роздачі листівок до активістів підійшли працівники міліції, які намагались звинуватити молодих людей у порушенні ст. 152 КУпАП (Порушення державних стандартів, норм і правил у сфері благоустрою населених пунктів, правил благоустрою територій населених пунктів), вилучили в них паспорти та відмовлялись їх повертати. Після інформування правоохоронців про неправомірність таких їхній дій, документи було повернуто власникам, але натомість затримано і супроводжено до райвідділку двох активістів – Ольгу Сало і Наталю Мельникову.

На щастя, начальник райвідділу – майор Степанець Михайло Віталійович виявився більш обізнаним із нормами українського законодавста та повідомив затриманих, що вони, звісно, мають право поширювати листівки в місті, роздавати їх та клеїти на дошки оголошень. У відділок активістів привели, за словами майора,  тільки для того, щоб він міг повідомити їм цю інформацію та попередити про заборону клеїти листівки на стовпах.

 

Нагадаємо, що 14 липня в селі Ветли Волинської області червоні бандити побили дівчину та хлопця, які в рамках кампанії “Помста за розкол країни” поширювали листівки з роз’ясненням, чому не можна голосувати за уродженця цього села – першого заступника голови Верховної Ради Адама Мартинюка. Сьогоднішній агітаційний похід є відповіддю на це комуністичне свавілля в окрузі віце-спікера.

Під час попередніх візитів на Волинь активістів також затримувала міліція за поширення листівок в  смс. Любешів, яке входить до округу Адама Мартинюка та в Ковелі  – за поширення листівок з поясненнями, чому не можна голосувати за Івана Смітюха.