Хроніки української, 01-02.08: губернатор, волонтери, конкурси, поети, діти…

Серпень почався з сюрпризу.

До намету неподівано прийшов зі своїми заступниками голова Херсонської облдержадміністрації М.М.Костяк. Цікавився нашим проектом. Волонтери запропонували чиновнику  подібно до його підлеглих прийти до намету з онуками, позмагатися за призи.

Також прийшлося попросити вирішити питання з громадського туалету,  оскільки таких в Херсоні наразі не існує взагалі, а вже у центрі міста ця проблема є  надзвичайно актуальною: адже куди подітися батькам із малими дітьми, яких повз намет щодня проходить десятки і сотні, у випадку “ой-ой-ой…”? На це М.Костяк сказав, що це слушне зауваження  і пообіцяв посприяти вирішенню проблеми.

Ще одна людина з облдержадміністрації варта нашої окремої уваги.

Іван Горланов працює спеціалістом в обласному управлінні економіки. Він знаходить час і приходить майже щоденно на півшосту вечора, щоб допомогти поставити намет.

Кілька днів тому В’ячеслав Петренко показував нам сигнальний екземпляр книжки своїх віршів, і от вже до нас завітала ще одна авторка.

Валентина Володимирівна Тумайкіна сподівається, що зможе знайти гроші на видання своєї книжки. Один з її віршів “Бог є любов” ми записали на відео.  Усім, хто хоче ознайомитися із творами та/або допомогти Валентині видати її збірку, просимо звертатися до волонтерів у наметі:

 

Поступово набувають популярності наші ігри-змагання.

Костянтин Костенко та Вікторія Крисанова на собі тротестували міні-конкурс на знання прикметників:

А ще дві дівчини позмагалися у швидкості перекладу з російською на українською. Призи одержали обоє, бо одна з них швидше написала, але допустила помилку, інша виконала завдання повільнише, але без помилки

Обидва дні до нас приходила політично-підкована Аліна разом із батьками. Уся родина так захопилася нашою акцією, що тепер щодня вивчає то новий віршик, то пісеньку.  Аліна у нас тепер також серед лідерів – 3 виконаних твори, 3 отриманих приза!

Аліні –  2 роки та 11 місяців!
1-го серпня Аліна розказала 2 віршики, а 2-го разом із мамою проспівала пісню ” Варенички”

5-річна Валерія Яржемська завдяки старшому брату, згадала вірш “Грицю, Грицю, до роботи”

А 6-річна Юля нагадала нам про новорічні ялинки:

9-річна Есмеральда заспівала пісню “Два дубки”

 

12-річний Данило, що прийшов до намету вже вдруге, розповів нового вірша:

Так що твори виконуються, навчальні розваги тривають, підписні аркуші наповнюються. А ми думаємо над реалізацією в наметі нових ідей. Наприклад – виставки робіт молодих українських майстрів та організації майстер-класів з народних мистецтв. І це ще далеко не все! Приходьте ділитися своїми ідеями, вони також можуть бути зреалізовані!
About Людмила Ямщикова 733 Articles
Координатор Майдан Моніторингу на півдні України (Одеська, Миколаївська, Херсонська області). Сфери компетенції: проектне мислення, громадянське суспільство, суспільний діалог, інформаційні технології.