Хроніки української, 09-10.08: діти – наше сьогодення, тому – тут і тепер…

Отримали останню відповідь з прокуратури на наше звернення стосовно ТВі. Дякуємо.
Те, що справу закрито – ми й так знали. А от те, що у відповіді жодного натяку на те, що винні у безпідставому наїзді отримали хоч якусь догану “многое о многом говорит…”

Втім, на відміну від правоохоронних органів небайдужість та відповідальність демонструють наші учасники.

Ганнуся Альохіна обіцяла вивчити 5 додаткових віршів за комплект ляльок – і зробила. Далі може виборювати нові призи!

Настя Ізотова завзято взялася не лише вірші вивчати, аби бути учасницею конкурсу, ще й нам дошку з оголошенням оформити допомогла і загітувала купу своїх сусідів також позмагатися за призи:

Втім, нас не лише діти надихають.

Олексій Шамрай жалівся, що йому контракт забороняє десь виступати, але ж кураж – є кураж, не втримався:

Нашим учасникам допомагають чарівні бабусі.

Ця бабуся бідкалася – кудись зник Кобзар. Усі книжки вже передивилася – не знайшла. Ходила у книгарню, кажуть – усі розкупили, треба чекати нового надходження. А Кобзар в кажному домі ж має бути, – каже.
Поки шукає Кобзар – вчать щодня з онуком вірші інших класиків.

А ця бабуся запевняла, що онук у свій рік і 4 місяці вже україські пісні знає, і їй важко не повірити – вона так завзято заспівала дитячу пісеньку сама, аби заохотити онука повторювати!

Ця жінка дуже дякувала нам за  гарний проект в підтримку української мови та розповіла, що після підписання гарантом мовного проекту почала принципово розмовляти українською

Втім, класні і драйвові у нас не лише бабусі.
Мами з татами також часто вельми цікаві особистості. От як у Вірусі, наприклад:

Щоправда, якось не щастить нам із дідусями. Цікаві співрозмовники трапляються, але враження від них затуляється вельми специфічними чоловіками “у цивільному”.  Втім, й цим дякуємо також – кожна розмова із подібним відвідувачем робить нас сильнішими.

А чоловіки середнього віку дуже часто є носіями таких самих думок, як й цій, що назвався Влад Макарон. Щоправда, далеко не кожний готовий висловлювати їх на камеру.
(обережно! ненормативна лексика!)

Втім, проти запевнення Влада, скоріше за все – час ще не настав.

А настане він тоді, коли людям вистачить гідності не терпіти те, що вантажівки вештаються тропуаром в центральній частині міста, коли люди масово відпочивають:

 

Фото: Олександра Базилева, Валентини Крицак та Людмили Ямщикової

Відео: Олександра Базилева, Валентини Крицак та Людмили Ямщикової

(за цими посиланнями фото і відео набагато більше, ніж потрапляє у публікації)

About Людмила Ямщикова 733 Articles
Координатор Майдан Моніторингу на півдні України (Одеська, Миколаївська, Херсонська області). Сфери компетенції: проектне мислення, громадянське суспільство, суспільний діалог, інформаційні технології.