Кампанія “Помста за розкол країни” відтепер використовуватиме у своїй агітації знаменитого кота

Як повідомила прес-служба Громадянського руху “Відсіч”, кампанія “Помста за розкол країни” використовуватиме у своїх агітаційних матеріалах в різних інтерпретаціях знаменитий плакат з бабусею і котом як відповідь на переслідування владою розробника білборду Максима Голосного та ліквідацію вже встановлених білбордів.

В поширеному серед ЗМІ повідомленні говориться, що “кримінальне переслідування М. Голосного, яке почалось відразу, як він встановив свої білборди, а також ліквідація усіх встановлених ним білбордів є свавільним актом придушення демократії та прав громадян агітувати як за, так і проти будь-якої політичної сили. І суспільство може довести це право владі лише в один спосіб – якомога ширше використовувати знаменитий образ в агітації проти провладних сил і кандидатів, аби в подальшому у влади не було спокуси обмежувати конституційні права громадян”.

“Влада, яка придушує демократію і створює нерівні умови на виборах, має піти геть, – йдеться у повідомленні ГР “Відсіч” – якого б кольору ця влада не була”.

Сама кампанія “Помста за розкол країни” розпочалась як реакція на проштовхування законопроекту Ківалова-Колесніченка “Про засади державної мовної політики” й триває досі. Активісти їздять по Україні й закликають виборців не голосувати за ті політичні сили та їх кандидатів у мажоритарних округах, які в будь-який спосіб посприяли прийняттю цього закону.