Маніхвест Партії КОТІВ

Ми, КОТИ, волею Матінки Природи сущі і непереможні декляруємо в Україні:

Наші Пророки і Св’яті:
Пьотр Лєонідовіч Капіца
Лєв Давідовіч Ландау
Андрєй Дмітрієвіч Сахаров
Артур Карловіч Вальтер
Ніколай Міхайловіч Амосов
Віктор Міхайлович Глушков
Сєрґєй Пєтровіч Капіца
(список відкритий для доповнення)

1. КОТІВ неможливо загнати в отару!
2. КОТИ,– добрі, ласкаві, ґречні, шляхетні. КОТИ мають прекрасну пам’ять і нічого не забувать кривдникам. КОТИ завше готові у влучний час відплатити кривднику сторицею.
3. Ми це зробили! Ми знищили динозаврів і дали можливість з’явити сь на світ ЛЮДЯМ!
4. Тей, хто хце залишити сь Людиною МУСИТЬ стати КОТОМ, або КІШКОЮ!
5. КОТИ знають мови свиней, собак, тарганів, мишей, щурів, клопів, то що. Алє завше спілкують се КОТЯЧОЮ МОВОЮ!
6. Хто зобідить КОТА,– матиме справу з Левом, Тиґром, Пантерою, Гепардом, Леопардом та Сніговим Барсом. А саме головне,– з Котом Диким Очеретяним, а також з усвідомленням власних комплексів і проблем.
7. КОТИ врятують Україну!

 

11 Comments

  1. Щодо слова “зобідити”, прошу панства, то не є суржик, а діалект. Живучи довго на Буковині (це Чернівецька область), я багато разів чула і “зобідити”, і “видіти” та й інше. Хто не вірить, най (теж діалектне слово) почитає твори Юрія Федьковича, Ольги Кобилянської. Але ж вони писали українською, вірно?
    Якщо когось образила (зобідила), перепрошую щиро.

    • “Зобідити” й на Слобожанщині кажуть. Принаймні, в моїм дитинстві казали. І “видіти”,– ту ж!

  2. Не зле, але ЧОМУ ПАРТІЮ УКРАЇНСЬКИХ КОТІВ НА ПОЛЬСЬКУ ПОТЯГНУЛО?

  3. Погоджуюся, що помилок дуже багато. Мабуть багато людей навіть не здогадується, але ” саме головне,– з Котом …” ГРАМАТИЧНО правильно українською мовою має бути НАЙГОЛОВНІШЕ, а не саме головне. ЦЕ русизм. Так само русизмами є й усі “похідні” “саме краще” – НАЙКРАЩЕ, “саме смачне” – НАЙСМАЧНІШЕ і т.д. Непевна за вислів “Саме так”? Якщо хтось справді знає і можливо підкаже?

  4. Олесю, Ви маєте рацію. “… саме головне,– …” мона було би сміло замінить на “передусим”. :) Одначе, слово “головне” вжите навмисно. Оскільки Ви теґо ніц не побачили, значь’ я си помилив.

  5. Краще Святі. ….клопів, то що. Тощо – разом. Перед тощо коми не треба.
    Прислухайтеся, будь ласка, до порад. Бо Наші Пророки і Святі були грамотні та діалектизмами не захоплювалися. Пророки та (а не І) святі.

  6. Краще Святі. ….клопів, то що. Тощо – разом. Перед тощо коми не треба.
    Прислухайтеся, будь ласка, до порад. Бо Наші Пророки і Святі були грамотні та діалектизмами не захоплювалися. Пророки та (а не І) святі.

  7. Дуже дякую, дорогий, advocatЕ! “Я” усе зрозуміла і усе побачила ( до слова мармиза кота дуже нагадує арґентинця, лідера кубинських комуністів Ернесто Че Ґевари, або Компаньєра Че). Мені досить дивно, що молодь ним захоплюється тільки тому, що був молодим, відважним і… в беретці. Біда, що мало хто розумів його справжнє нутро і якщо б трошки поцікавилися, то знали б ким він був насправді. Варто заглянути до Вікіпедії http://en.wikipedia.org/wiki/Che_Guevara Main article: 1954 Guatemalan coup d’état

    A map of Che Guevara’s travels between 1953 and 1956, including his journey aboard the Granma.On July 7, 1953, Guevara set out again, this time to Bolivia, Peru, Ecuador, Panama, Costa Rica, Nicaragua, Honduras and El Salvador. On December 10, 1953, before leaving for Guatemala, Guevara sent an update to his Aunt Beatriz from San José, Costa Rica. In the letter Guevara speaks of traversing through the “dominions” of the United Fruit Company, which convinced him “how terrible” the “Capitalist octopuses” were.[44] This affirmed indignation carried the “head hunting tone” that he adopted in order to frighten his more Conservative relatives, and ends with Guevara swearing on an image of the then recently deceased Joseph Stalin, not to rest until these “octopuses have been vanquished”.[45]

    Був він і на Касной площаді у 1964…

    P.S.Можливо, варто було написати не Маніхвест, а маніХВІСТ? Тому, що коти.

  8. Якщо котів, то не Маніхвест, а Маніхвост. Ну звідки хвіст у котів?!

  9. Помиляєтеся, шановний Перехожий2. Хвости ( множина від хвіст) стосуються лише котів, а йдеться про “програму”, тому маніХВІСТ.
    Мабуть, Вам відома “дитяча” плутанина з “МОЄ ДЕНЬ НАРОДЖЕННЯ”, замість МІЙ ДЕНЬ народження? :-)

Comments are closed.