ОО каже, що влада викидає представників опозиції із окружних виборчих комісій

З пошти Майдану

Влада запустила нову технологію фальсифікації  виборів, суть якої  полягає у недопущенні представників опозиції в окружні виборчі комісії.

Про це повідомив народний депутат фракції «БЮТ-Батьківщина», уповноважена особа ВО «Батьківщина» у ЦВК Сергій Подгорний.

«Суть технології полягає у створенні таких собі «двійників» на кандидатів у комісію  від Об’єднаної опозиції «Батьківщина». Від імені людей, яких заздалегідь погоджено партією, невідомі особи паралельно пишуть заяви про її бажання начебто представляти іншу політичну силу», – пояснив Подгорний.

«Таким чином  комісія автоматично викреслює цю особу, і виходить, що опозиція не матиме свого представника у ТВК. Це абсолютно нова технологія,  як отримати більшість у комісії і позбавитись представників партії «Батьківщина», – наголосив народний депутат.

За його словами, опозиція зафіксувала уже близько трьох  десятків таких випадків у Чернігівській, Харківській, Дніпропетровській областях та у місті Києві.

«Дуже наглядний приклад –   округ №222. До нас звернулась наша представниця, яка повідомила, що невідомі зловмисники від її імені написали заяву від такої собі партії «Держава». Виявилось,  що дубльована заява була написана іншим почерком та  не була підкріплена обов’язковою ксерокопією паспорта», – розповів Подгорний.

«Ми звертатимемося до Центральної  виборчої  комісії з приводу попередження подібних зловживань», – сказав Подгорний.

About Nataliya Zubar 2351 Articles
Nataliya Zubar, Maidan Monitoring Information Center, Chair

1 Comment

  1. Але є встановлена процедура реєстрації таких Заяв. Є ж журнал реєстрації. Тобто за такими фактами обов’язково повинно йти 1) службове розслідування – не сама ж заява прибігла, а конкретна людини її принесла; 2) йти позов до Прокуратури; 3) йти позов до суду.

Comments are closed.