Згідно з протоколом, в Сімферополі засудили індійського бога Шиву, а не активістів “Помсти за розкол країни”

Сьогодні Центральний районний суд Сімферополя о 16.00 розглянув справу активіста кампанії “Помста за розкол країни” – Юрія Шивали і о 16.45 – справу Катерини Чепури по обвинуваченню в порушенні ст. 212 п.13 КУпАП. Вчора молодих людей затримала міліція під час поширення листівок із закликом не голосувати за Партію регіонів та її кандидата в одномандатному мажоритарному окрузі – Віталіну Дзоз.

Протоколи були складені з численними порушеннями – невірно вписані паспортні дані, відсутні підписи частини понятих, один протокол взагалі юридично було виписано не на активіста кампанії Юрія Шивалу а, через допущену при складанні протоколу помилку, на індійського бога Шиву. Незважаючи на це, суддя Центрального районного суду Сімферополя Іванов Сергій Сергійович, який розглядав цю справу, відмовився не тільки звертати увагу на порушення в протоколах, але й долучати до матеріалів справи скаргу, написану активістами на працівників Центрального райвідділу міліції, які складали ці протоколи.

Після нетривалого перебування у нарадчій кімнаті суддя оголосив рішення суду, яким визнав активістів винними та присудив кожному з них виплату штрафу в розмірі 51грн. Звісно, що таке незаконне рішення активісти будуть оскаржувати в суді вищої інстанції.

Протокол на бога Шиву:

\