Презентація книги відомого київського історика Івана Патриляка “Перемога або смерть!”

15.09.12, 15:00

Національний музей-меморіал «Тюрма на Лонцького» (2-й поверх), вул. С. Бандери, 1 (вхід із вул. К. Брюллова)

Ця книга — історія покоління, яке змінило уяву про українців. Книга про те, як створювалася УПА, про методи боротьби армії, яка не капітулювала. «Перемога або смерть!» — під цим гаслом із вірою в серці та зброєю в руках ще десятиліття після завершення Другої світової війни українці боролися проти тоталітарної машини СРСР. Якою була роль вояків УПА в Другій світовій війні і опісля, ким були повстанці, скільки їм було років і чого вони добивалися, і, врешті, чого досягнули — на ці та інші питання дасть відповідь пропонована книга.

Науково-популярний виклад історії українського визвольного руху від початку Другої світової війни до остаточної ліквідації збройного підпілля органами радянської державної безпеки допоможе читачеві зорієнтуватися в минулому найдовшого в Європі спротиву тоталітаризму.

Учасники: автор, доцент Київського національного університету імені Тараса Шевченка Іван Патриляк, історик, директор БФ «Літопис УПА» Микола Посівнич, історики Володимир В’ятрович, Руслан Забілий.

Організатори: Центр досліджень визвольного руху, Національний музей-меморіал «Тюрма на Лонцького», Мистецька агенція «Наш формат», видавництво «Часопис» (Львів)

Подія у фейсбуці – ТУТ