В Ніжині учасники мітингу проти мера хабарника взяли штурмом міську раду

10 вересня об 16:00 в місті Ніжині відбувся мітинг проти мера хабарника, який в грудні 2008 року отримав останній транш – 20 тисяч доларів за покинутий банний комплекс, який мав передати у приватну власність немісцевому підприємцю. Загальна сума хабару від початку складала 50 тисяч доларів, але через пів року Приходько підняв ставку, і забажав, аж 80 тисяч доларів. Гроші передав міському голові його рідний брат, який з тієї суми отримав «аж» 500 доларів. Судово-медична експертиза довела, що гроші до рук він брав самостійно.

Після цього міський голова був відсторонений від своїх обов’язків, але не виконує рішення сесії міської ради, і вже, як третій рік поспіль продовжує керувати містом.

Підприємці, які втомилися примусово платити судді другу заробітну плату за самозбереження їхнього мера, звернулися письмово до журналістки Ірми Крат із проханням допомогти їм відсторони мера від владних повноважень. Ірма Миколаївна випустила великим тиражем власну газету «Свободу слова», в якій описала історію життя підприємців останніх три роки, та запросила ніжинчан на мітинг. Прийшли рятувати місто від бездіяльності мера, та корупції тисячі. Приїхав підтримати молоду журналістку та ніжинчан й народний депутат України Олег Ляшко, який пообіцяв винести мера на вилах, але останній швидко захворів і вже в лікарні.

По закінченню мітингу, головний редактор Ірма Крат запропонувала скинутися меру на хабар для судді, і взяти штурмом міську раду. Кабінет міського голови був зачинений, скриньку із коштами залишили під дверима. Місцеві жителі говорять, що це вже остання крапля їхнього безмежного терпіння, і мовчати більше не будуть.

В цей суддя мав винести по міському голові заключний вирок, але теж пішов на лікарняний. Люди говорять «мабуть пташиний грип».

Олексій Пирогов

About Nataliya Zubar 2351 Articles
Nataliya Zubar, Maidan Monitoring Information Center, Chair