Сенат США схвалив резолюцію по Україні

Сенат США прийняв резолюцію про звільнення Юлії Тимошенко та санкції щодо осіб причетних до її ув’язнення.

Про це повідомляється на офіційному сайті Сенату.

Як повідомив “Українській правді” народний депутат від БЮТ Остап Семерак, резолюція була прийнята в ніч на суботу о 3:38 за “загальною стандартною процедурою”.

“В мене є точна інформація з офісу одного з авторів резолюції. Вона була внесена до залу, і так як до тексту не було жодних зауважень, резолюція автоматично була схвалена”, – заявив Семерак.

Текст резолюції був оприлюднений раніше на офіційному сайті одного авторів резолюції сенатора Джеймса Інхофа.

“Сенат США засуджує дії адміністрації президента Віктора Януковича, спрямовані на політично мотивоване ув’язнення колишнього прем’єра Юлії Тимошенко”, – сказано в тексті резолюції, оприлюдненій на персональному сайті Інхофа в середу ввечері.

Відповідно до резолюції, сенат США закликає адміністрацію Януковича негайно звільнити Тимошенко й інших політичних ув’язнених.

Також Сенат просить Держдепартамент і Організацію з безпеки й співробітництва в Європі (ОБСЄ) “чинити спільний багатосторонній дипломатичний тиск на президента Януковича, щоб звільнити Тимошенко”.

Також сенат закликає Держдеп США видати заборону на видачу віз тим, “хто відповідальний за ув’язнення Тимошенко й погане поводження з нею”.

“Ця резолюція рішуче й очевидно звернена до уряду України: вибірковому судовому переслідуванню політичних опонентів немає місця в демократичному суспільстві. Екс-прем’єр Тимошенко має бути негайно звільнена”, – сказав Дурбін.

“Резолюція є доповненням до міжнародного аналізу й протестів із приводу порушень, які зараз відбуваються в Україні, підтверджуючи при цьому міцну підтримку Сенату Тимошенко й політичних ув’язнених в усьому світі”, – відзначається в документі.

Як відомо, у Конгресі США також зареєстровано резолюцію за авторством конгресмена-республіканеця Крістофера Сміта, який також пропонує ввести санкції проти українських чиновників, причетних до порушення прав людини.

11 жовтня 2011 року Печерський районний суд Києва засудив Тимошенко до 7 років позбавлення волі за перевищення повноважень під час підписання газових контрактів з Росією в 2009-му році.

Вона відбуває покарання в Качанівській виправній колонії в Харкові з кінця грудня 2011 року. У цей час проходить лікування в харківській лікарні залізничників.

УП

4 Comments

  1. СУПЕР НОВИНА! Дуже добре почався мій тиждень, бо власне тим катюгам ще буде за заслугами. Щира подяка СЕНАТУ США, а особливо Пану Сенатору Джеймсу ІНГОФУ ( даруйте, шановні Українці, але у нашій мові має БУТИ ІНГОФ, а не з перекальковане з російської Інхоф, бо у москвинів нема “Г”, так, як в Українській мові). Крок за корком буде приборкана реґіональна звірюка! Тішуся, що скоро не буде їм куди шастати по світі та надійно ховати накрадене. Сердечна подяка і американцям українського походження, які невтомно докладають зусиль, щоб усі важливі речі доходили до найвищих установ США та мали належну увагу і реакцію.Ще раз ДУЖЕ ДЯКУЮ!!!!

  2. СУПЕР НОВИНА!!!Як би ще Європа швидше думала і ввела санкції, то скоріше ми жили краще. Спочатку було б тяжко, але не хай повернуть награбоване і ціх коштів хватить для того що бі підняти економіку нашої країни.

  3. Вор має сидіти у буцигарні! І ВОНА буде там сидіти!

Comments are closed.