Відкритий лист товариства захисту тварин до міського голови Херсона

ВІДКРИТЕ ЗВЕРНЕННЯ
до мера м.Херсона В.В. Сальдо

Шановний Володимире Васильовичу!

Ми, громадська організація Херсонське обласне товариство захисту тварин та рослин “Вірні друзі”, дуже занепокоєні ситуацією, що склалася в нашому місті у сфері поводження з безпритульними тваринами, і нашу занепокоєність поділяє велика кількість мешканців нашого міста.
На теперішній час у місті не проводяться заходи з регулювання чисельності безпритульних тварин гуманними методами, карантинні майданчики не відповідають вимогам чинного законодавства, а Програма “Регулювання чисельності безпритульних тварин гуманними методами”, прийнята міською радою у 2009 р., не працює у зв’язку з відсутністю коштів у місцевому бюджеті. Крім того, вона потребує конкретних і докорінних змін та доопрацювань із залученням фахівців.
Силами та коштами нашої організації протягом 4-х років стерилізовано більше 1000 безпритульних тварин. Знайшли своїх нових господарів більше 2000 тварин. Але всім зрозуміло, що цього замало.
Ми неодноразово вносили свої пропозиції щодо вирішення проблеми безпритульних тварин в нашому місті, зменшення їх кількості, прийняття необхідних заходів щодо контролю за домашніми тваринами (реєстрація та ідентифікація), які за певних обставин поповнюють ряди безпритульних тварин.
Станом справ по відношенню до безпритульних тварин в Україні також вкрай занепокоєна і міжнародна спільнота, яка зі свого боку надає допомогу у вигляді проведення практичних дій з безкоштовної стерилізації та вакцинації безпритульних тварин. Для цього до України направлено представників Міжнародного зоозахисного фонду “Чотири лапи”. Такі заходи вже проведено в таких міст як Київ, Запоріжжя, Донецьк.
19 вересня мер м. Миколаїва підписав угоду про співпрацю з МФ “Чотири лапи”. И вже з 4 жовтня у місті розпочнеться масова стерилізація безпритульних тварин. Чим Херсон гірший?
З огляду на вище зазначене, спираючись на позитивний досвід співпраці волонтерів Міжнародного зоозахисного фонду “Чотири лапи” з безкоштовної стерилізації та вакцинації безпритульних тварин в Україні, маючи певні напрацювання, контакти та попередні переговори з представниками зоозахисного фонду, вважаємо за можливе і необхідне залучити їх до заходів з безкоштовної стерилізації та вакцинації безпритульних тварин у м. Херсоні.
Допомога місту у вирішенні цього болючого питання вкрай необхідна. Окрім того співпраця з Міжнародним зоозахисним фондом “Чотири лапи” та гуманне ставлення місцевої влади до братів наших менших надасть позитивного іміджу нашому місту.
З огляду на зазначене, враховуючи певні умови отримання безкоштовної допомоги від Міжнародного зоозахисного фонду “Чотири лапи”, ми відкрито, в тому числі і через ЗМІ, звертаємось до Вас з проханням офіційно погодити такі дії та надати належну організаційно-правову допомогу у проведенні зазначених заходів на території міста, і публічно, через ЗМІ та телебачення терміново відповісти нашому товариству та громадськості міста про Ваше ставлення до співпраці з Міжнародним зоозахисним фондом “Чотири лапи” та прийняті Вами рішення з цього приводу.
Підчас святкування Дня міста наші волонтери зібрали 1160 підписів городян на підтримку цього проекту. Та насправді, людей, що виступають за гуманне ставлення до безпритульних тварин у нашому місті, на багато більше.

ГРОМАДСЬКА ОРГАНІЗАЦІЯ
ХЕРСОНСЬКЕ ОБЛАСНЕ ТОВАРИСТВО
ЗАХИСТУ ТВАРИН ТА РОСЛИН
“ВІРНІ ДРУЗІ”

About Людмила Ямщикова 733 Articles
Координатор Майдан Моніторингу на півдні України (Одеська, Миколаївська, Херсонська області). Сфери компетенції: проектне мислення, громадянське суспільство, суспільний діалог, інформаційні технології.