Заява УАВПП щодо роботи охорони під час проведення церемонії відкриття 64-го Всесвітнього газетного конгресу та 19-го Всесвітнього форуму редакторів

УАВПП як приймаюча сторона 64-го Всесвітнього газетного конгресу та 19-го Всесвітнього форуму редакторів офіційно заявляє, що ані до, ані під час проведення церемонії відкриття жодних інструкцій та наказів охоронцям та будь-яким приватним охоронним структурам стосовно чинення перешкод журналістам та учасникам конгресу з боку УАВПП не надавалось.

 При цьому УАВПП жодним чином не може коментувати дії або відсутність таких дій з боку державної охорони.

Так само як і багато журналістів, ми висловлюємо занепокоєння та невдоволення тим фактом, що окремі особи застосовували силу та перешкоджали мирному висловлюванню думок деякими учасниками церемонії відкриття. На наш погляд, ці дії є шкідливими, оскільки створюють хибне враження про наявність перешкоджання мирному висловлюванню своєї думки в Україні.

В поточний час особи тих, хто перешкоджав висловленню власних думок під час урочистої церемонії відкриття Конгресу, не встановлені. Після завершення розслідування та виявлення причин такого перешкоджання ми надамо додаткову інформацію.

Прес служба УАВПП