Анонс. Захисники Біличанського лісу вирушають до Президента України

У п’ятницю, 26 жовтня об 11 год. біля будівлі Адміністрації Президента України (вул. Банкова 5, зі сторони вул. Інституцької) відбудеться акція протесту проти бездіяльності Київської міської державної адміністрації та Адміністрації Президента у справі захисту Біличанського лісу! Як стало відомо, кілька днів тому 9 жовтня Вищий адміністративний суд України, без належного повідомлення сторін (КМДА), скасував постанову Київського апеляційного суду від 21.06.12 р., якою призупинялися незаконні дії з дерибану 4 тис. га Біличанського лісу.

Цим рішенням судді ВАСУ узаконили розширення меж смт. Коцюбинське з 90 га до 4 тис. га за рахунок земель Святошинського лісопаркового господарства та Києва. Цим рішенням ВАСУ забрало у киян 4 тис. гектарів рекреаційних територій, які згодом роздадуть забудовникам.
Екологи, журналісти, громадські активісти та кияни зберуться під АП та виступатимуть проти легалізації злочину проти майбутніх поколінь та початку екоциду – масового знищення тваринного та рослинного світу Біличанського лісу. Учасники закликатимуть голову КМДА терміново оскаржити рішення ВАСУ у Верховному суді. http://www.unian.ua/print/531264
Активісти передадуть Президенту ще 1,5 тис. підписів громадян під зверненням щодо створення Національного природного парку на цій території. Таким чином загальна кількість підписів – 14 тис. Активісти принесуть символічну ялинку з Біличанського лісу у чоботі, та передадуть в АП для висадження на газоні. Це може бути останньою згадкою про цілісний природний комплекс Біличанський ліс уже через пару років.
Громадськість вимагатиме від Президента, як гаранта Конституції, виконати свою обіцянку захистити 4 тис. га Біличанського лісу від незаконної роздачі та забудови! Це можна зробити, підписавши указ про надання комплексу «Біличанський ліс» статусу Національного природного парку. На жаль, указу і досі немає.

Організатори: Громадський комітет збереження Біличанського лісу, Центр громадянського представництва «Життя», Національний екологічний центр України Громадянська кампанія «Форум порятунку Києва»

Контактна особа:
Андрій Скіпальський
050-312-39-74
044-278-89-07