На сайті ЦВК знову змінився переможець – цього разу в 14 окрузі

Щойно сайт ЦВК визначів “переможцем” у 14 окрузі на Вінничині самовисуванця Віктора Жеребнюка. Хоча ще 15 хвилин тому за підрахунками 100% на першому місці був кандидат від ВО «Батьківщина» Іван  Мельничук

29 жовтня ОВК прийняла всі протоколи від дільничних комісій. Зауважень чи скарг не було. Проте наступного дня кандидат-самовисувенць  Жеребнюк подав до ОВК заяви про перерахунок голосів на 10 виборчих дільницях з тих підстав, що при транспортуванні нібито були пошкоджені ящики, в яких транспортували виборчу документацію.

Потри те, що факту пошкодження зафіксовано не було, ОВК прийняла рішення про перерахунок голосів на зазначених виборчих дільницях.

При перерахунку виявлено, що пакети, у які були запаковані бюлетені «за» Івана Мельничука, розірвані, а на майже всіх цих бюлетенях проставлено по дві відмітки – за Мельничука і ще за іншого кандидата, що призводить до визнання таких бюлетенів недійсними. За таких обставин ОВК не враховує такі бюлетені при перерахунку.

Як наголошують в Юридичному департаменті Центрального штабу «Батьківщини», те, що зіпсовані бюлетені виявлені в ящику, де фіксувалися голоси «за» Мельника, свідчить, що вони були зіпсовані членами ОВК. Якби це було зроблено на рівні ДВК, ці бюлетені були б запаковані окремо в пакети з написами «недійсні».

Об’єднана опозиція «Батьківщина» готує позов про визнання дій ОВК неправомірними.

Прес служба ВО Батьківщина