У Кіровограді люди вийшли протестувати проти дій ОВК

Близько тисячі людей у Кіровограді вийшли на акцію протесту проти дій місцевої виборчої комісії, яка відмовляється визнавати перемогу кандидата від «Батьківщини».

За даними Центральної виборчої комісії, у виборчому окрузі № 99 на виборах до парламенту переконливу перемогу здобув кандидат від Об’єднаної опозиції «Батьківщина» Андрій Табалов.

Проте місцева влада – представники Партії регіонів не можуть змиритися з поразкою їхнього кандидата. Зокрема, кандидат від Партії регіонів в судовому порядку домагається визнання виборів недійсними на 32 виборчих дільницях, де програв найбільше голосів.

У той же час окружна виборча комісія не підписує і не дає для ознайомлення суб’єктам виборчого процесу не лише від «Батьківщини», а й інших опозиційних сил і самовисуванцям протокол про підсумки голосування.

Обурені цією ситуацією на центральну площу Кіровограда з протестом вийшли близько тисячі людей, які вимагають нарешті озвучити ім’я переможця виборчих перегонів по 99-му одномандатному виборчому округу.

Люди скандують гасла проти влади і разом з кандидатами по цьому округу від демократичних сил та народними депутатами намагаються потрапити в приміщення ОВК, щоб витребувати підписання протоколу про підсумки голосування.

Прес служба ВО Батьківщина