Нова євангелізація для спасіння світу

Апостольським посланням Porta Fidei Папа Венедикт XVI, проголосив Рік Віри, який розпочався 11 жовтня 2012 року і завершиться 24 листопада 2013 року.

11-те жовтня вибрано як символічну дату. Початок Року Віри збігається з двома важливими подіями для цілої Вселенської Католицької Церкви: саме в цей день (11 жовтня 1962), пів століття тому, блаженним Іваном XXIII був відкритий ІІ-й Ватиканський Собор, в цей же день відзначається також двадцята річниця від проголошення Катехизму Католицької Церкви (1992 року).

Ці дві події, рівно ж як і проголошення наступного року, Роком Віри, показують те, що Церква турбується про справжнє добро своїх вірних і прагне подати все необхідне для справжньої живої та автентичної віри. «Якщо сьогодні Церква пропонує новий Рік Віри та нову євангелізацію, – вона не робить цього заради вшанування якоїсь річниці, але тому, що це необхідніше навіть більше, ніж 50 років тому!» – наголосив Папа Венедикт XVI на відкритті Року Віри. Свідченням того, що Церкві важлива жива віра і справжнє та цілісне життя у Христі є те, що з 7-го по 28-ме жовтня 2012 року у Ватикані відбувається ХІІІ Загальна Асамблея Синоду Єпископів, присвячена тематиці «Нова євангелізація для передавання віри». Слід відзначити також що серед десяти Глав Східних Католицьких Церков, які беруть участь у цьому Форумі, присутній і Блаженніший Святослав (Шевчук), Глава і батько УГКЦ.

Серед різноманітних питань, які розглядаються під час Папського Синоду слід відзначити і те, що експерти торкатимуться питань відповідальності за все створіння та «екології людської особи», що є свідченням того, що Церква свідома своєї високої місії «іти по всьому світу та проповідувати Євангелію всьому створінню» (Мк 16, 15).

Інформаційна служба Бюро УГКЦ з питань екології