Прес-анонс: Відбудеться презентація екологічного вчення Папи Венедикта XVI

Бюро УГКЦ з питань екології запрошує Вас на презентацію збірки екологічно орієнтованих документів Папи Венедикта XVI «Відповідальність за створіння», яка відбудеться 18 жовтня о 16.00, за адресою: вул. Гарбарська 22, м. Івано-Франківськ.

Запрошені учасники: високопреосв. Томас Е. Галліксон – Апостольський Нунцій в Україні, блаженніший Любомир (Гузар), преосв. Богдан (Дзюрах) – Секретар Синоду Єпископів УГКЦ; високопреосв. Володимир (Війтишин) – Архієпископ і Митрополит Івано-Франківський, преосв. Софрон (Мудрий) – ректор Івано-Франківської теологічної академії, а також представники влади, державних природоохоронних структур та екологічних громадських організацій.

У книзі зібрано документи та матеріали (енцикліки, послання, офіційні промови…), які унаочнюють позицію Католицької Церкви щодо актуальних суспільно-екологічних питань сучасності, розкривають питання екологічного покликання віруючих людей та ролі Церкви у подоланні сучасної екологічної кризи.

Серед ключових тем: екологія людини; взаємозв’язок екологічних та соціальних проблем сучасності, як наприклад зв’язок між руйнуванням природного довкілля і загрозами для життя людей, порушенням соціальної справедливості, поширенням бідності, воєн тощо. Особлива увага присвячується питанню екологічної відповідальності християн та місії Церкви у справі порятунку створеного Богом світу.

N.B. О 15.00 за вказаною адресою відбудеться прес-конференція з нагоди презентації проанонсованої книги, на якій представники ЗМІ зможуть поставити додаткові питання стосовно даного видання.

Телефон для додаткової інформації: 097 983 16 80

Інформаційна служба Бюро УГКЦ з питань екології