В Коломиї активістку “Відсічі” намагалися затримати і забрали у неї листівки (ВІДЕО)

Сьогодні, 20 жовтня, у Коломиї активісти кампанії “Помста за розкол країни” розпочали поширення листівок  з інформацією, чому не можна голосувати за Богдана Гдичинського.

Цьому спробувала перешкодити міліція, яка намагалася затримати активістку Громадянського руху “Відсіч” Катерину Трачук, мотивуючи свої дії тим, що розповсюдження листівок з антиагітацією проти Богдана Гдичинського здійснюється незаконно.

За словами активістки, до неї підійшов чоловік в цивільному, одразу почав заламувати їй руки, відбирати листівки, заявляючи, що вона повинна пройти з ним до місцевого відділку міліції. До дій цього чоловіка долучилося троє міліонерів у формі, в результаті у активістки були відібрані листівки, при цьому забирав листівки не міліціонер, а чоловік у цивільному.

На місце інциденту підійшли декілька місцевих активістів, котрі намагалися з’ясувати обставини справи і не допустити незаконного затримання. Як тільки в руках активістів з’явилися відеокамери і фотоапарати, дії міліціонерів кардинально змінилися, вони розпочали діалог, в результаті якого активістку відпустили, а листівки пообіцяли повернути згодом. Коли ж один з активістів підійшов у відділок з проханням повернути листівки, йому заявили, що перед тим листівки вже хтось забрав.

Поширення листівок у Коломиї триває.

Джерело: сайт “Вставай і дій!”