Журавський за закон про наклеп поплатиться виборчим рейтингом (ФОТО + ВІДЕО)

На сьогоднішній акції протесту проти закону про наклеп у Києві учасники кампанії “Помста за розкол країни” оголосили збір добровольців на другу антиагітаційну поїздку на округ Журавського на Житомирщині. Вона відбудеться 4 жовтня.

АВТОРИ ЗАКОНУ ПРО НАКЛЕП

МАЮТЬ ВІДПОВІСТИ ЗА СВОЇ ДІЇ МАНДАТАМИ

Бо, якщо саджатимуть журналістів, ви ніколи не дізнаєтеся, що насправді відбувається в країні.

До 2001 року в Україні існувала стаття Кримінального кодексу, що передбачала позбавлення волі до 5 років за наклеп.

За статистикою Міністерства юстиції, лише у 1998 році 123 особи було визнано винними за кримінальний наклеп. З них 7 справ закінчились вироком позбавлення волі.

За інформацією Союзу журналістів України, працівники пера тоді програвали у суді кожні дві справи з трьох.

В 1993 році редактор харківської газети Олександр Волосов був засуджений на 2,5 роки позбавлення волі, і на цей же час йому було заборонено займатися журналістикою.

Крім штрафів і ув’язнення, підтриманий Партією регіонів законопроект народного депутата України Віталія Журавського  знову передбачає заборону на професію. Причому неважливо яку. Вам не обов’язково бути журналістом при цьому.

Був випадок, коли посадили на рік літню жінку, яка розповідала односельчанам, що її сусід-суддя – хабарник, бо вона бачила, як йому несуть кури, яйця, мед тощо. Суддя подав заяву про наклеп, і її посадили. Не журналістку! Взагалі без публікації!!!

Крім того, були випадки, коли засуджували за наклеп за те, що прочитали публічно вирок суду, який потім був скасований вищою інстанцією. І в цьому проекті є те ж саме. За збиток в розмірі 850 гривень можна сісти на два роки.

Реакція суспільства змусила можновладців відступати. Але вони прямо й цинічно заявляють, що повернуться до «наклепу» після виборів.

Аби в них не було спокуси це робити – суспільство повинно їх покарати. І зробити це вже. Партія, яка голосує за подібні законопроекти, не повинна знову отримати владу. Автор подібного законопроекту не заслуговує на депутатський мандат.

Запрошуємо всіх, кого хвилює існування можливості казати правду,

взяти участь у другій антиагітаційній поїздці

до 66-го виборчого округу на Житомирщину,

де Віталій Журавський балотується до Верховної Ради наступного скликання

Згідно виборчого законодавства, кожен громадянин має право агітувати як за, так і проти будь-якої політичної сили та будь-якого кандидата у депутати.

І ми повинні реалізувати це своє право, аби не дати задушити свободу слова

Поїздка відбудеться 4 жовтня

Телефон для запису у поїздку та уточнення часу і місця виїзду: 0661365984

Прим.: ми фінансуємо нашу діяльність з власних кишень, тому просимо вас по можливості самим оплатити собі дорогу хоча б в один бік. Якщо ви не маєте можливості поїхати, але маєте змогу оплатити поїздку інші особі – зробіть це. Якщо не маєте коштів на оплату проїзду – зголошуйтесь все одно, ми шукатимемо можливість оплатити вам дорогу.

_________________________________________________________________________________

Перша поїздка відбулась у суботу, 29 вересня. Активісти “Помсти за розкол країни” поширили у виборчому окрузі № 66 на Житомирщині листівки з інформацією, чому не можна голосувати за Віталія Журавського, який є автором сумнозвісного закону про наклеп і балотується там від Партії регіонів.

У листівці описано основні “здобутки” В. Журавського за час його перебування на посаді заступника Київського міського голови Л. Черновецького. Зокрема, про його намагання зробити дитячі гуртки КП “Підлітковий клуб” платними, випадки підкупу виборців ТВ-тюнерами та продуктовими наборами з горілкою, а також невідповідність життя з задекларованими доходами. Звичайно, нагадали виборцям і про намагання Журавського обмежити свободу журналістам з допомогою закону про наклеп.

Під час поширення листівок невідомі особи двічі нападали на громадських активістів. Двоє невідомих у смт. Черняхові намагалися відібрати листівки в дівчини-активістки, але втекли, коли на допомогу їй прийшли активісти-хлопці. Пізніше у  м. Малині ці самі люди напала на хлопця-волонтера, який у бійці з ними вивихнув собі палець, однак всі листівки зберіг й примусив нападників втікати.

Більше фото на сайті “Вставай і дій!”

Метою кампанії “Помста за розкол країни” є відсторонення від влади тих, хто замість того, щоб вирішувати економічні та соціальні проблеми, намагається розколоти країну та зіштовхнути лобами простих людей, які, незалежно від мови спілкування, однаково страждають від влаштованого їм нинішньою владою “покращення життя вже сьогодні”.

Приєднатися до кампанії можна, заповнивши анкету

Зробити пожертву на кампанію можна через:

Приватбанк (картка): 5577 2127 1645 8826 (Чулівська Ірина Костянтинівна)

Яндекс-гроші: 410011485041060

PayPal: Oksana24@live.com