МВС: На 11 ОВК ще триває встановлення результатів виборів

Затримки в їх роботі виникли через конфліктні ситуації між учасниками виборчого процесу. Працівники міліції продовжують нести службу по забезпеченню правопорядку та припиненню порушень.

Станом на 10.00  годину 2 листопада в м. Києві проблемною залишається ситуація на трьох виборчих округах – № 211, 216 та 223. Робота також трьох ОВК в Черкаській області – № 194, 197 та 198 – триває в напруженому режимі. По одній «проблемній» ОВК є у Волинській (№ 21), Вінницькій (№ 11), Кіровоградській (№ 99), Миколаївській (№ 132) та Київській (№ 94) областях.

Зокрема, члени ОВК № 223 (м. Київ) з 02.30 год. 2 листопада проводять опрацювання протоколів усередині приміщення комісії. Біля будівлі, де розташована ОВК № 223, з 09.00 вчорашнього дня перебувало близько 100 представників ВО «Свобода». На даний час там знаходяться близько 40 громадян. Порушень громадського порядку працівниками міліції не допущено.

У м. Первомайську, де розташований виборчий округ  № 132, станом на 11.00 годин 01 листопада протокол встановлення результатів був скріплений мокрою печаткою та знаходився на виборчому окрузі до отримання результатів розгляду прокуратурою скарги представників одного з кандидатів у нардепи.

Того ж дня Адміністративний суд м. Миколаєва  виніс постанову про вилучення з виборчого округу № 132 протоколів з мокрими печатками.

2 листопада 2012 року о 01.00 годині до приміщення окружної виборчої комісії прибули судові виконавці. На цей час в приміщенні ОВК перебував один з кандидатів у народні депутати та декілька його прихильників. Вказані громадяни своїми діями перешкоджали судовим  виконавцям у доступі до сейфу, в якому зберігалися протоколи.

У зв’язку з цим судовими виконавцями було винесено постанову про залучення працівників міліції для охорони громадського правопорядку при здійсненні виконавчих дій. Завдяки вжитим працівниками міліції заходам було забезпечено роботу судових виконавців, які в присутності понятих вилучили 177 протоколів з мокрими печатками.

При спробі судових виконавців залишити приміщення ОВК їх рух було ззовні заблоковано прихильниками одного з кандидатів у народні депутати України. Правоохоронцями вихід було розблоковано.

У подальшому судові виконавці на службовому автомобілі у супроводі працівників міліції намагалися розпочати рух у напрямку м. Миколаїв, однак дорогу їм було перегороджено двома вантажними автомобілями. На даний час керівництвом Миколаївської області та району ведуться перемовини з громадянами щодо припинення протиправних дій.

Розгляд справи в Адміністративному суді м. Миколаєва було заплановано на 11-у годину 02 листопада 2012 року. Охорону громадського порядку забезпечують 70 працівників міліції.

У той же час біля кількох ОВК прихильники різних політичних сил встановили агітаційні намети. Працівники органів внутрішніх справ продовжують охороняти правопорядок, не допускаючи зіткнень між суб’єктами виборчого процесу