В окружкомі Терьохіна-Лисова – бійка

В приміщенні Окружної виборчої комісії №211 відбувається бійка.

 Сутички відбуваються між «Беркутом», спостерігачами від кандидатів у депутати та членами комісії. Виникла бійка внаслідок початку перерахунку голосів по дільниці №800025.

 Перед цим члени комісії почали псувати упаковки бюлетенів, розкриваючи коробки й кульки з документацією. Зупинити їх намагаються спостерігачі та присутні в залі народні депутати.

 В залі перебуває близько 50 людей спортивної статури «від преси»

 «Це незаконний перерахунок, бо рішення Окружного адміністративного суду міста Києва за позовом офіційного спостерігача кандидата у народні депутати Ігоря Лисова щодо проведення повторного підрахунку голосів по 28 виборчим дільницям 211-го виборчого окургу ще не вступило в  законну силу.  Тим паче, що по цьому рішенню на 14:00 призначена апеляція» – повідомляє присутній в ОВК керівник виборчого штабу «Батьківщини» у Києві  Юрій Одарченко.

 За його словами, засідання веде заступник голови комісії. При цьому, комісія не приймала рішення про перерахунок голосів ні на 28-ми дільницях, ні на окремо взятій 25-й (№800025).

 «Голова ОВК Олена Вутке запропонувала членам комісії  не здійснювати протизаконні дії, тим паче, що вона сама та її заступник мають бути присутніми на судовому засіданні по апеляції рішення Окружного адмінсуду Києва на 14:00 у Київському апеляційному  адміністративному суді. На що заступник голови комісії  відреагував «мав я на увазі цю апеляцію», і почав проводити імітацію підрахунку голосів. Його підтримують заангажовані члени ОВК від Партії регіонів» – ззазначає Одарченко.

 Він заявляє, що «ні народним депутатам, ні офіційним  спостерігачам ві «Батьківщини» «беркутівці» не дають наблизитися до столу, де комісія вчиняє самоуправство».

 Наразі, бійці спецпідрозділу вишикувалися на сцені, відгородивши членів комісії від усіх присутніх. Спостерігачи не можуть слідкувати за процесом перерахунку голосів за бюлетенями.