Особисте голосування – це конституційна норма, і для цього є всі технічні можливості – Арсеній Яценюк.

«Опозиція вимагає від сьогоднішньої влади виконати базову конституційну норму – особисте голосування. Для цього є всі технічні засоби і пряма конституційна вимога», – заявив голова Ради Об’єднаної опозиції «Батьківщина» Арсеній Яценюк в інтерв’ю журналістам по завершенню Дипломатичного клубу з Михеїлом Саакашвілі у вівторок, 27 листопада.

 Відповідаючи на запитання стосовно останніх пропозиції Партії регіонів щодо особистого голосування в парламенті, Арсеній Яценюк наголосив: «Процедура голосування визначена Конституцією, і визначення дня голосування ніяким чином не впливає на механізм голосування – виключно особисте».

 Арсеній Яценюк також наголосив, що Партія регіонів робить усе для того, щоб «скупити знову для себе більшість». «Для цього застосовуються всі засоби: «працюють» з бізнесменами, з їхніми родинами, погрожують, пропонують, залякують, тиснуть, – тобто повний комплект для формування «регіоналівської» більшості задіяний протягом останніх двох тижнів»

 У тому числі, за його словами, здійснюється тиск на представників опозиції. «Звичайно, у нас є низка запобіжників, починаючи від публічної присяги. Але ми чудово розуміємо, що вони будуть робити все, щоб зібрати для себе більшість», – додав він.

 «Партія, яка програла вибори за результатами голосування, хоче стати партією, яка отримала більшість в парламенті. В такому разі волевиявлення українців не буде відповідати реальній структурі нової Верховної Ради», – наголосив голова Ради Об’єднаної опозиції.

 Він застеріг потенційних «тушок», що «через три, навіть через два місяці вони будуть нести персональну відповідальність за невиплату зарплат, за 10 мільярдів боргу, який треба виплатити, за підвищені тарифи, за економічний колапс».

 «Тому їхня доля буде така сама, як доля тушок 2002-2004 років, які спочатку перебігли з табору опозиції до табору більшості, а потім із табору більшості підтримували президента в третьому турі виборів», – наголосив Арсеній Яценюк.

1 Comment

  1. Я неодноразово писав і зараз роблю теж саме, підтримуючи А. Яценюка. Потрібно виконувати базову конституційну норму – особисте голосування. Але не тільки цього вимагає Конституція України. Цього вимагає Кодекс законів про працю. Будь- яка дієздатна людина, влаштувавшись на роботу, зобов,язана виконувати умови трудового договору. Народний депутат такий же зобов,язаний перед народом. Він не тільки уклав договір, а ще й заприсягнувся: “Присягаю на вірність Україні. Зобов’язуюсь усіма своїми
    діями боронити суверенітет і незалежність України, дбати про благо Вітчизни і добробут Українського народу. Присягаю додержуватися Конституції України та законів України, виконувати свої обов’язки в інтересах усіх співвітчизників”. Не виконання умов договору тягне за собою звільнення з роботи. Крапка. Якщо злочинні елементи будуть цьому перешкоджати – апелюйте до народу. Ідіть всім своїм опозиційним складом до народу через різні форми непарламентської роботи. Я впевнений народ Вас підтримає.

Comments are closed.