Пилипишин: “Я не бажаю приймати участь у грі без правил”

Заява кандидата в народні депутати Віктора Пилипишина, щодо рішення ЦВК про повторні вибори на 5-ти виборчих округах України

 Вчора Центральна виборча комісія ухвалила безпрецедентне рішення про неможливість визначити результати волевиявлення на 5-ти виборчих округах та про повторні вибори на цих округах. Вважаю дане рішення незаконним. Воно відкриває «скриньку Пандори», цілком руйнує цивілізовані правила гри на виборчому полі та породжує правовий хаос і анархію. Дехто сором’язливо називає це рішення політичним. Хто забув – нагадую, що в Україні не раз приймалися «політичні рішення». Результат – зневіра, розчарування людей та деградація управління державою.

Дивує, що ЦВК рекомендувало призначити повторні вибори й на окрузі №223. Для цього сьогодні немає підстав. Наявні усі протоколи та бюлетені, прийнято рішення про перерахунок голосів і окружна виборча комісія уже почала його здійснювати. Шевченківський район – це не Первомайськ. Тут міліція не штурмувала окружну дільницю, не громила приміщення, не била людей. Мешканці району лише хотіли аби голоси були спокійно підраховані. І тільки войовничі молодчики, завезені спецавтобусами з інших областей, провокували та били членів комісії.

У світлі рішення ЦВК зрозуміло, чому ОВК умисно не давали працювати. Членів комісії постійно ображали, погрожували і навіть застосовували силу. Здається, в цій грі мені відвели лише роль пішака. Не виключаю, що відповідну роль в процесі затягування підрахунку голосів, грала й політична сила, яка мені протистояла. Картинку протистояння між, нібито, провладним кандидатом і націоналістами тиражували Україною і закордон, втоптуючи в бруд імідж України. Очевидно, це комусь було вигідно. Можливо, так хотіли виключити мене з політичного життя м. Києва.

Сьогодні я вдячний виборцям за підтримку. Я зробив все, щоб захистити їх вибір усіма законними методами. Але як кажуть проти лому нема прийому. Вдячний членам дільничних та окружної виборчої комісій. За те, що вони виконали свою роботу і витримали усі приниження та образи. Дякую правоохоронцям. Незважаючи на провокації, вони зуміли забезпечити громадський порядок. Дякую усім людям з різних куточків країни, які мене підтримували.

На жаль, рішення про перевибори повертає Шевченківський район до стану передвиборчої істерії. Знову будуть витрачені немалі бюджетні кошти і все лише з однією метою – щоб хтось отримав жаданий депутатський мандат.

Я не бажаю приймати участь у грі без правил. Вимагаю, щоб ЦВК  скасувала свою незаконну постанову про перевибори. Вимагаю дати можливість ОВК підвести підсумки голосування у визначений окружною комісією та ЦВК будь-який законний спосіб. Зобов’язуюсь визнати будь-яке рішення і не оскаржувати його в суді. Також залишаю за собою право вийти з цього виборчого процесу.

Незалежно від результату, я й далі працюватиму заради столиці та Шевченківського району. Принцип «Кияни передусім!» залишається для мене головним, де б я не був і де б не працював.

1 Comment

Comments are closed.