Бунт киян на Троєщині (відео)

Увечорі 9 грудня відбулися збори ініціативної групи жителів супроти будівництва біля будинку по вулиці Бальзака 54-А. Більше сотні активістів та мешканців знесли паркан будівництва та демонтувати табличку з оманливим проектом забудови.

Відео Романа Скрипіна: http://www.pravda.com.ua/photo-video/2012/12/9/6979067/

Текст звернення ініціативної групи – http://jasjulika.blogspot.com/2012/12/blog-post_1856.html

Активіст Євген Карась відмітив:”На цьому місці стояв ларьок. Торгували алкоголем. Власниця Рахімова Ганна Вікторівна по документах називала це “дитяче кафе”. Тепер же вона вирішила почати будівництво. І назвала це “дитячий соціальний центр”. Тільки от дитячого майданчика та дерев тут вже немає. І люди знайшли в Інтернеті справжній проект забудови – дискоклуб-готель. Звичайно жителі не стерплять такого обману. Кияни будуть судитися, а по зверненню жителів уже почала розбиратися в ситуації районна прокуратура.”

Характерно, що протести проти даного будівництва відбувалися ще 5 років тому. Тоді жителі висадили дерева та встановили. Вони були певні, що це їхня прибудинкова територія, адже надходили відповідні платежі. Але виявляється, що це була лише заготовка цієї ділянки під оборудку із забудовою.