“Круглий стіл “Українське суспільство і пам’ять про Голокост: наукові та освітні аспекти”

Згідно з резолюцією № 60/7 Генеральної Асамблеї ООН, 27 січня відзначається Міжнародний день пам’яті жертв Голокосту. Щоб запобігти актам геноциду у майбутньому, резолюція вимагає від країн-членів ООН розробити навчальні курси з уроків Голокосту та підтримати ініціативи громадського сектору із вивчення цієї теми.

Запрошуємо до участі у Шостому щорічному круглому столі «Українське суспільство і пам’ять про Голокост: наукові та освітні аспекти», що відбудеться 27 січня 2013 р. за ініціативи Українського центру вивчення історії Голокосту й у партнерстві з Goethe-Institut в Україні, за участі й підтримки Представництва Організації Об’єднаних Націй в Україні. Мета круглого столу – заохочення дискусії щодо історичної пам’яті про Голокост та вироблення рекомендацій із викладання цієї теми в Україні. Коло питань, що обговорюватимуться: проблеми та перспективи вивчення історії Голокосту в сучасній Україні, історична пам’ять про Голокост, шляхи протистояння сучасному антисемітизму та ксенофобії тощо.

Учасники: До участі в обговоренні запрошені: науковці, викладачі та студенти, представники урядових і неурядових організацій та міжнародних інституцій, представники дипломатичних місій

Час/місце проведення: початок роботи о 13.00, 27 січня 2013 р. в актовому залі Ґете-Інституту (Київ, вул. Волоська, 12/4, 4 пов.).

Подія у Фейсбуці – ТУТ