Представники громсуспільства кажуть владі, що вони проти Митного Союзу

Національна платформа Форуму громадянського суспільства Східного партнерства звернулася до української влади щодо неприпустимості приєднання України до Митного союзу

Сьогодні Національна платформа Східного партнерства, мережа, що об’єднує понад 150 громадських організацій в Україні оприлюднила Звернення до Президенту України, Кабінету міністрів України та Верховній Раді України щодо питань євроінтеграції та можливого входження в Митний союз.

 

Учасники платформи категорично наголошують на неприпустимості приєднання України до Митного союзу Росії, Казахстану та Білорусі, оскільки таке приєднання означає відмову від задекларованого на вищому політичному рівні та закріпленого законодавством курсу на європейську інтеграцію України та зобов’язань, уже зафіксованих у парафованій Угоді про асоціацію між Україною та ЄС.

Громадські організації вимагають прозорості при розробці та ухваленні стратегічно важливих рішень та пропонують розпочати широкий суспільний діалог щодо змісту документів, які можуть бути підписані: як у сфері енергетичної співпраці, так і торговельних відносин, під час планованого на 1-у половину 2013 р. візиту Президента України до Росії.

«Ми готові допомогти Президенту, уряду та парламенту здійснити всі необхідні кроки для усунення перешкод на шляху до підписання Угоди про асоціацію з Європейським Союзом, зокрема тих, що вказуються у Висновках Ради ЄС щодо України від 10.12 .2012» — йдеться у заяві Національної платформи Східного партнерства.

Цією заявою Національна платформа Форуму громадянського суспільства Східного партнерства ще раз вказує на необхідність створення дієвого механізму координації дій органів влади у питаннях європейської інтеграції та пов’язаних реформ, визначення відповідальних осіб за координування органів виконавчої влади у складі Кабінету міністрів та надання їм відповідних повноважень, забезпечення персональної відповідальності членів уряду за невиконання євроінтеграційних завдань.

 

Довідково

Українська національна платформа Форуму громадянського суспільства Східного партнерства — це мережа українських організацій громадянського суспільства, що об’єднує понад 150 організацій-учасниць.

Платформа є складовою Форуму громадянського суспільства Східного партнерства — багатонаціональної платформи організацій громадянського суспільства (ОГС) з країн Східного Партнерства, країн-членів ЄС, європейських та міжнародних мереж утвореного для участі громадянського суспільства в розробці, впровадженні та оцінці політики Східного Партнерства.

About Nataliya Zubar 2354 Articles
Nataliya Zubar, Maidan Monitoring Information Center, Chair