Народний депутат радить не вступати в юридичну полеміку, а лікувати Луценка

Заява першого заступника керівника ДПтСУ про обмеженість Ю.Луценка у виборі лікувального закладу суперечить ст. 6, 34, 38 Закону України «Основи законодавства України про охорону здоров’я». Про це заявила народний депутат Ірина Луценко у відповідь на заяву пенітенціарної служби.

«Зокрема, у ст. 38 чітко зазначено, що кожний пацієнт має право на вільний вибір лікаря та має право бути прийнятим у будь-якому закладі охорони здоров’я за своїм вибором», – зазначила заступник голови Комітету ВР з прав людини.

Окрім того, наголосила Ірина Луценко, у спільному наказі МОЗ та Мінюсту, на який посилається представник ДПтСУ, вказано орієнтовний перелік медичних закладів охорони здоров’я.

Народний депутат рекомендує представникам пенітенціарної служби не вступати в юридичну полеміку, а зайнятися безпосередніми обов’язками – забезпечувати належним медичним обслуговуванням ув’язненого Юрія Луценка, за життя та здоров’я якого вони несуть повну відповідальність за законом.

І.Луценко рекомендує ДПтСУ не вступати в юридичну полеміку, а зайнятися безпосередніми обов’язками – забезпечувати належним медичним обслуговуванням ув’язненого Луценка, за життя та здоров’я якого вони несуть повну відповідальність за законом.