Яценюк хоче “енергію мільйонів людей”

Дати поштовх до змін може тільки енергія мільйонів людей

«Разом ми будемо писати нову сторінку українського майбутнього», – заявив голова фракції «Батьківщина» Арсеній Яценюк на мітингу в Тернополі в рамках загальнонаціональної акції протесту «Вставай, Україно!» в п’ятницю, 29 березня.

 У марші та мітингу «Вставай, Україно!» в Тернополі зібралися близько 10 тисяч жителів області.

 «Ми сьогодні приїхали не перед виборами. Ми приїхали не просто як депутати, а як громадяни, як люди, які хочуть змін, які мають можливість завдяки мандатам, які ви нам надали, принести ці зміни», – наголосив Яценюк.

 Він підкреслив, що опозиція має план, «який повинен змінити життя кожного українця». Зокрема, це скасування пенсійної реформи, яка подовжила пенсійний вік і зменшила розмір пенсій. Опозиція, за словами Арсенія Яценюка, вимагає проведення медичної реформи: «Тільки не тієї реформи, яку вони роблять зараз в країні і закривають лікарні та виганяють лікарів».

 «Наші діти не можуть отримати належної освіти, а навіть якщо отримують, то вони зразу отримують диплом разом зі свідоцтвом безробітного. Ми внесли до парламенту закон про вищу освіту. Нам потрібна якісна освіта, яка дає можливість не тільки мати знання, але і мати роботу і заробляти. Нам потрібні реальні кардинальні зміни», – наголосив голова фракції «Батьківщина».

 Він підкреслив, що втілити ці зміни за нинішньої влади неможливо: «Вони глухі до своєї країни. Вони глухі до свого народу, а тому ми прийняли правильне рішення – президент Янукович повинен бути відправлений у відставку», – заявив Арсеній Яценюк і додав, що опозиція також вимагає відставки уряду.

 «Янукович боїться виборів, бо знає, що програє, а опозиція виграє. Вони (влада – ред.) в місті Києві відміняють вибори – бо програють. Так само він хоче відмінити вибори президента України. Але ми йому це не дозволимо», – сказав Яценюк.

 «Людина може робити звершення тільки тоді, коли вона відчуває підтримку. Тільки тоді, коли ти знаєш, що тебе хтось підтримує, на тебе сподівається, тільки коли ти відчуваєш енергію мільйонів,- ти можеш багато зробити», – наголосив він.

 Арсеній Яценюк закликав тернополян 18 травня приїхати на всеукраїнський мітинг «Вставай, Україно!» в Києві: «Скажемо своє «ні» Януковичу, Митному чи Радянському союзу, куди він нас хоче затягнути. Скажемо своє «так» незалежній Україні, Європейському союзу і нашому достойному майбутньому».